Крістіан Шевченко: що відомо про футбольну кар’єру другого сина Андрія Шевченка

Ті, хто гадає, що продовжувати сімейні традиції не завжди корисно, помиляється. Гарним прикладом цьому є історія другого сина відомого українського форварда Андрія Шевченка – Крістіана. Хоча, він і був вільний у власному виборі, хлопець все одно обрав той самий шлях, що і його батько.

Початок шляху у футболі, Крістіан здійснив у 2020 році, коли став відвідувати тренування в академії “Челсі”. До речі, він був там до кінця 2022 року. А, у 2023 році, він підписав контракт з відомим футбольним клубом “Уотфорд”. Під час доленосної зустрічі, хлопця підтримали: батько Андрій, мати (Крістен Пазік) та старший брат. Тим часом відпочити від новин можна за допомогою рейтингу igrovyeavtomati.com.ua, який допоможе вибрати надійне українське казино.

Основною позицією Крістіана є центральний форвард. Молодий талант має змогу грати з глибини та вінгера. Також, юнак не погано відзначився на трьох матчах ліги U-18 цього сезону.

Деталі про дебют Шевченко молодшого в U21

Фото instagram.com/kristianms7

21 грудня 2023 року, син кандидата на посаду очільника УАФ Андрія Шевченка – Крістіан, здійснив дебют в U21. Це був матч з командою Трінг Атлетік, де він вийшов на заміну на 75 хвилині другого раунду.

Додатково:

  • Вихід прийшовся на поточний рахунок 2:1 на користь Уотфорда;
  • Юнаком було здійснено пенальті під кінець основного часу, завдяки якому його команда здобула перевагу 3:1;
  • Удар в 11 метрів здійснив інший нападник Торрес, який й пробив останній гол до фінального свистка.

Таким чином, перемога клубу Крістіана була закріплена рахунком 4:1. Уотфорд опинився у чвертьфіналі, де зіграє з іншим противником – Гетфордом”. Як зазначив Крістіан у дописі Інстаграм, він щасливий, що вдалося дебютувати в U21 та завершити рік на “хорошій ноті”.

Цікаво, що навкруги теми з контрактом Крістіана було багато різних теорій наприкінці минулого року. Преса навіть передавала, що юнак може піти до Тоттенхему (хоча там він лише продовжував тренуватися і не більше). Проте, усі подібні заяви зникли з радарів після того, як навесні 2023 року, Шевченко-молодший домовився з Уотфордом.

Поступовий шлях до успіхів батька

Головною позицією Шевченка-молодшого є центральний нападник. Але, попри це, Крістіан здатний грати з глибини та вінгера. Це доводять останні три матчі за юніорську англійську лігу U-18.

Наприклад, у якості центрального форварда, юнак відіграв 24 хвилини у зустрічі між Брістоль Сіті та Уотфордом. Вона відбулася 30 вересня 2023 року та закінчилася рахунком 2:1. Але, у матчі Міллуол – Уотфорд, Крістіан брав участь як лівий вінгер. Тоді (28 жовтня) його команда здобула переможні 3 очка.

Цікаво, що Крістіан по лінії матері має право отримати Британське громадянство. Також, за її родоводом, молодший Шевченко, має змогу претендувати на громадянство США та Польщі. І звісно, за корінням батька, хлопець може отримати українське підданство. Ба більше, на офіційній сторінці “шершнів”, у профілі Крістіана фігурує три громадянства: США, Англія та Україна.

Новини партнерів

Комментарии: