Анонс та прогноз матчу 1/4 фіналу Ліги чемпіонів “Атлетіко” – “Боруссія” Дортмунд. 10.04.2024

Розпочинається раунд чвертьфінальних матчів, у тому числі в Лізі чемпіонів. За замовчуванням на цю стадію потрапляють лише найкращі. У цей короткий список входять «Атлетіко» та «Боруссія» Дортмунд, хоча обидва мають багато проблем на внутрішній арені.

“Атлетіко” став гірше виступати в «іспанських» турнірах, але явно покращив свою гру на міжнародній арені

«Матрацники», перебуваючи під керівництвом Дієго Сімеоне, навчили всіх, що вони третя сила в країні і періодично здатні на більше, аж до перемоги в чемпіонаті. Якщо говорити про нинішню темпораду, то тут є і вискочка «Жирона», і давній суперник «Атлетик», які здатні залишити мадридського гранда поза квартетом найкращих. А «баски» також виграли кубковий півфінал, в обох матчах. Що стосується Ліги чемпіонів, то справжня ганьба 2022 року, коли останнє місце в квартеті змінилося перемогою в групі. Очевидно, що на цьому все могло закінчитися вже на стадії 1/8, але, програвши в “Мілані” з рахунком 0:1, іспанський клуб покарав “Інтер” за спробу зіграти за рахунком. Депай забив наприкінці гри, а потім Облак витягнув пенальті, хоча не вважається майстром таких епізодів.

“Боруссія” Дортмунд схожа на суперника з Мадрида

Також “чорно-жовті” намагаються компенсувати свої невдачі на внутрішній арені в Лізі чемпіонів. Якщо говорити про Бундеслігу, то все після драматичної програші чемпіонату навесні минулого року звелося до суперечки з “РБ Лейпціг” за право завершити сезон на 4-му місці – традиційний учасник “Баварія” і неочікувано впевнений “Штутгарт” йдуть вище, коли “Баєр” просто переписує власну історію. У підсумку німецькому клубу залишається тільки проявити себе в головному європейському турнірі, хоча «Бики» не дають розслабитися в національному чемпіонаті. «Джмелі» зуміли виграти дуже складну групу (примітно, що восени вони стартували не надто впевнено). Тоді команда достроково вийшла в плей-офф і спокійно здолала “ПСВ” на стадії 1/8 турніру (була нічия на виїзді та впевнена перемога в Німеччині).

Попередні стикові матчі

Суперники грали на груповому етапі в 1996 і 2018 роках. І прагматично обмінялися перемогами: спочатку на виїзді, потім вдома.

Прогноз

Експерти очікують впевненої перемоги представника Іспанії. Все ж таки це перший матч туру, надзвичайно важливий – футбол навряд чи буде видовищним. Чекаємо «тотал: менше 2,5» (коефіцієнт: 1,87).

Новини партнерів

Комментарии: