Євро-2024 наближається. Явні та не дуже фаворити турніру

Свято футболу стартує вже зовсім скоро – 14 липня 2024 року. Один із головних турнірів року очікують не лише футболісти, а й уболівальники. Хтось встиг придбати квитки на матчі, хтось готується передбачати перемоги та кількість забитих голів. Експерти та аналітики давно пропонують вигідні коефіцієнти на тотали, фори, кутові, червоні та жовті картки.

Букмекерська контора парі матч – одна з популярних платформ зі зручним та зрозумілим інтерфейсом, акціями та бонусами вже сьогодні представляє можливість зробити ставки не лише на фаворитів, а й аутсайдерів турніру.

Сьогодні я спробую розібратися, кого ж із учасників турніру можна сміливо назвати фаворитами Євро-2024.

Франція

Дідьє Дешам має один із найсильніших складів. Жиру, Грізманн і Мбаппе – найкращі бомбардири Франції (після Анрі), величезний вибір півзахисників, захист – стіна та вражаючий голкіпер Меньян.

Embed from Getty Images

Дешам має особливість не експериментувати зі складом перед турнірами. Єдине, що його змушує порушувати правило – травми футболістів. На цей раз тренеру довелося подумати над тим, хто може замінити Кінгслі Комана та Крістофера Нкунку. Дешам вибирав між Муссою Діабі (“Астон Вілла”) та Брадлі Баркола (ПСЖ). Євро поїде Діабі. “Муса вже доводив нам, що йому можна довіряти”, – пояснив своє рішення Дешам. Повертаються Адрієн Рабйо та Ібраїм Конате, Бенжамен Павар та Орельєн Чуамені.

Думаю, Франції буде нелегко, а її футбол непередбачуваний. Можна і до 1/4 не дійти. Але поки що Мбаппе та Ко вважаються фаворитами турніру.

Коефіцієнт на перемогу – 4,60

Англія

Збірна Англії відчуває тиск на кожному турнірі. Євро-2024 – не виняток. 1966 року команда “трьох левів” виграла чемпіонат світу. З того часу постійно когось спотикається. Уся Англія спить та бачить свою збірну з трофеєм у руках. Гарет Саутгейт сьогодні має один із найсильніших складів: Беллінгем, Кейн, Фоден, Райс, Палмер, Сака, Уокер та інші. Єдина проблема “трьох левів” – позиція голкіпера. Рамсдейл щільно зайняв місце на лаві запасних, Поуп не має ігрової практики через травму, а Пікфорд часто помиляється.

Embed from Getty Images

Думаю, Англія не тільки вийде з групи без проблем, а й пробіжить усю дистанцію турніру до фіналу.

На Євро ми точно не побачимо Бена Уайта (поговорюють про конфлікт футболіста з Саутгейтом), Рахіма Стерлінга (його не було у заявці після ЧС-2022), Калвіна Філліпса (Саутгейт незадоволений фізичною формою футболіста).

Коефіцієнт на перемогу – 4,32

Іспанія

Збірна Іспанії приїде на турнір, як завжди, з величезною кількістю зірок. Це не означає, що футбол “червоної фурії” завжди стабільний. Дуже часто іспанці припускаються маси помилок. Але їм зазвичай вдається виходити із нелегкого становища майже переможцями. Луїс де ла Фуенте постійно експериментує зі складом. І це не дивно за такого розсипу талантів. Звичайно, збірна Іспанії має проблеми і в атаці, і в обороні. Але завдяки індивідуальній майстерності “червона фурія” залишається фаворитом на Євро-2024.

Embed from Getty Images

У Німеччині ми точно побачимо у складі іспанців наймолодшого дебютанта та автора гола у збірній Іспанії – Ламіла Ямаля. Можливо, насолодимось футболом 17-річного таланту Пау Кубарсі (“Барселона” не бажає відпускати хлопця на Євро-2024, але…). Де ла Фуенте напевно візьме із собою до Німеччини Жерара Морено, Педро Порро та Пабло Сарабію. Незважаючи на те, що Емерік Ляпорт поїхав дуже далеко від Європи (Саудівська Аравія), футболіст не втратив місце у складі “червоної фурії”. Єдина проблема Іспанії – центральний захисник. Сподіватимемося, Де ла Фуенте вирішить і це питання.

Коефіцієнт на перемогу – 8,45

Німеччина

Збірна Німеччини перебуває у розквіті перебудови, а значить не готова показати найкращий футбол. Новий головний тренер Юліан Нагельсман поки що постійно експериментує зі складом, викликаючи молодих та талановитих гравців. Відповідно, не можна впевнено сказати, що команда повністю готова до турніру. Однак баланс між досвідом та молодістю Нагельсман знаходить.

Embed from Getty Images

На Євро-2024 ми побачимо безліч нових імен у збірній. Але кожен із футболістів довів у своїх клубах, що готовий до виклику до головної команди країни: Александар Павлович (“Баварія”), Макс Байєр (“Хоффенхайм”, 13 голів у Бундеслізі) Макс Міттельштадт, Деніз Ундав і Вальдемар Антон (” Штутгарт”) – усі гравці голосно заявили про себе у сезоні 2023/2024.

Німеччина – господиня турніру. А значить, команді навіть газон допомагатиме. Підтримка вболівальників буде фантастичною. Нагельсман має всі шанси стати як фаворитом Євро-2024, так і розчаруванням турніру.

Коефіцієнт на перемогу – 6,90

Новини партнерів

Комментарии: