З поверненням, або що відомо про учасника Євро 2024 збірну Словенії?

А чи пам’ятаєте ви поєдинки збірної України проти Словенії в рамках стикових матчів на Євро 2000 та 2016? Так, першого разу вдача посміхнулася словенцям, а вже другий раз перемогу святкувала Україна. Зараз збірна Словенії змогла напряму кваліфікуватися на турнір вперше за 24 роки. Тому я вирішив детально розповісти про саму команду, та про інші цікавинки в цій збірній. 

Шлях Словенії на Євро

Embed from Getty Images

У своїй групі Словенія разом з Данією, Фінляндією, Казахстаном, Північною Ірландією і Сан-Марино набрала 22 бали, і з другого місця змогла кваліфікуватися на Євро. При чому у вирішальній грі Словенія перемогла Казахстан, який до останнього боровся за потрапляння на великий турнір. 

Історія кваліфікацій Словенії на Євротурнір

Embed from Getty Images

Якщо брати вдалі виступи у відборі на Євро, то це відбір на Євро 2004, де збірна Словенії зайняла другу сходинку, але у стиках поступилася Хорватії, і у відбір на Євро 2016, коли словенці також грали у стиках, але цього разу Україна вже повернула борг, і вийшла на Євро (хоча там продемонструвала свій найгірший результат). А вже на Чемпіонат Євро 2024 Словенія змогла спокійно кваліфікуватися.

Лідери збірної Словенії

Embed from Getty Images Embed from Getty Images

Якщо брати лідерів збірної, то це безумовно лідер збірної та воротар «Атлетіко» Ян Облак, Беньямін Шешко з «Лейпцига», Андраж Шпорар, який проводить непоганий сезон у «Панатінаїкосі», та екс-гравець  київського «Динамо» Беньямін Вербич, який також грає за «зелених», і Яка Бійол, який грає за «Удінезе». 

Тренер

Embed from Getty Images

Головним тренером команди є 64-річний Матяж Кек, який вже очолював збірну Словенії у 2007-2011 роках. Також він тренував «Марібор» та хорватську «Рієку», і вже 7 рік (з листопада 2018) очолює збірну Словенії. Враховуючи, що він вже 11 років очолює словенців, то це є рекордом серед тренерів, які тренували збірну. Однак рекорд належить Йоахіму Леву, який тренував збірну Німеччини 15 років (з 2006 по 2021). 

Шанси збірної на Євро

Embed from Getty Images

Суперниками у групі на Євро є збірна Англії (з якою словенці перетиналися на Чемпіонаті Світу 2010), Данії (з якою Словенія грала у відборі на Євро) та Сербії. В цьому квартеті фаворитом є Англія, у якої складно буде відібрати очки. Також непроста Данія, яка минулого Євро дійшла до півфіналу, але і з нею можна грати на перемогу, та Сербія, яку теж не варто недооцінювати. 

Отже, У збірної Словенії є всі шанси для того, щоб поборотися за вихід з групи на Євро, але чи зможе Словенія продемонструвати кращий результат про це дізнаємося на самому турнірі, але те, що команда повернулася на великий турнір через 24 роки, і за нею цікаво буде спостерігати на цьому турнірі, є фактом. І хоча в команді не так багато зіркових гравців, не варто недооцінювати цю збірну.

Новини партнерів

Комментарии: