Сьогодні манчестер червоний. “Манчестер Сіті” 1:2 “Манчестер Юнайтед”

Ерік тен Хаг переграв Гвардіолу, завоював Кубок і вивів “дияволів” до Ліги Європи.

Embed from Getty Images

Цей матч став останнім шансом для “червоних дияволів” потрапити до єврокубків, незважаючи на невдалий сезон та восьме місце в АПЛ. Протистояв їм чинний чемпіон під керівництвом Пепа Гвардіоли, що робило завдання складним, але не неможливим. Попри очікування, “Манчестер Юнайтед” змусив замовкнути всіх скептиків.

“Манчестер Сіті” грав очікувано: контроль м’яча, обережність та гра без ризику. Весь перший тайм “міщани” провели на чужій половині поля, але оборонний блок суперників заважав проявити себе. Ідеальна оборона “Юнайтед” не залишила вільних зон для Фодена та Де Брюйне. Особливо виділялися Мейну та Амрабат, демонструючи найвищий рівень дисципліни. У першому таймі моментів біля воріт Онана не було, а біля воріт Ортеги було жарко. Контратаки “дияволів” були майже ідеальними. В атаці вони обійшлися без центрального нападаючого, злагоджено працювали Фернандеш, Мактоміней, Рашфорд та Гарначо.

На 30-й хвилині Гарначо скористався помилкою Гвардіола та Ортеги, забивши у порожні ворота. Через 9 хвилин “Юнайтед” забив другий гол: контратака та пас Гарначо на Фернандеша, який віддав чарівний пас на Мейну. Точний удар та 0:2. Перший тайм завершився справедливою перевагою “Юнайтед”. У другій половині “Сіті” розкрилися ще більше, дозволяючи “Юнайтед” контратакувати. Це дало “міщанам” шанс створити моменти біля воріт Онана. Холанд влучив у перекладину на 55-й хвилині. Пеп замінив Де Брюйне на Альвареса, але той не реалізував чудовий момент, вийшовши віч-на-віч з воротарем.

Що ближче був фінальний свисток, то більше “Юнайтед” зосереджувалися на обороні. На 87-й хвилині Онана пропустив гол від Жеремі Доку, що зробило нервову кінцівку. Але команда тен Хага впоралася достойно. Підсумкові 1:2 та заслужена перемога “червоних дияволів”. Вони відправили “Челсі” до Ліги Конференцій і самі прямують до Ліги Європи, помстившись за торішню поразку у фіналі Кубка. Гвардіола йде у відпустку з гірким присмаком, а тен Хаг зробив усе, щоб залишитися біля керма клубу. Що думають із цього приводу власники?

Кубок Англії, фінал

Стадіон: “Уемблі” (Лондон)

Головний суддя: Енді Мадлі (Англія)

“Манчестер Сіті” – “Манчестер Юнайтед” 1:2

Голи: Доку (87) — Гарначо (30), Мейну (39)

Манчестер Сіті“: Ортега – Уокер, Стоунз, Аке (Аканджі, 46), Гвардіол – Родрі, Ковачіч (Доку, 46) – Сілва, Де Брюйне (Альварес, 57), Фоден – Холанд

Манчестер Юнайтед“: Онана – Ван-Бісака, Варан, Мартінес (Еванс, 73), Далот – Мейну, Амрабат – Гарначо (Лінделеф, 90+3), Рашфорд (Хойлунд, 74) – Фернандеш, Мактоміней (Маунт, 90) 3)

Попередження: Альварес (90+8) — Мейну (45)

Новини партнерів

Комментарии: