Мессі та Роналду змагаються не лише на футбольному полі, а й на білбордах по всьому світу

Реклама давно стала невід’ємною частиною роботи футболістів за межами спортивних баз та стадіонів. Думаю, якби футбол для Роналду, Мессі, Неймара та інших топ-гравців не був сенсом життя, вони могли б вже давно завершити кар’єру та проводити безтурботно час на островах. Адже гроші, які вони отримують від реклами, часто набагато більші за їхню зарплату в клубах.

Побачити наших кумирів, що рекламують чіпси, каву, шампуні, світові бренди одягу можна по телевізору, журналах та на білбордах. Проте не тільки Louis Vuitton чи Lays можуть замовити рекламу на великих щитах. Наприклад, білборди в Києві можуть рекламувати товари будь-якого українського виробника, та й приватної особи для привітання коханої чи коханої з днем народження . 2015 року Сергій Рибалка, український півзахисник, який виступає на той час за київське “Динамо”, зворушливо привітав свою дівчину з днем народження з білбордів на вулицях Києва.

Месі в “куфії”

Але повернемося до Мессі та Роналду. Ліонеля, який не прийняв пропозиції саудівських клубів як гравець, сьогодні бачать саудівці та гості країни на кожному кроці.

Реклама Adidas, Lay’s, Mastercard, Gillette, крипто платформи Socios для Мессі – вчорашній день. 2024 року аргентинець замахнувся на підкорення Саудівської Аравії. Ліонель став рекламною особою саудівського бренду чоловічого одягу Sayaar. Більшість уболівальників вирішили, що таким чином Ліонель відбирає “рекламний хліб” у свого вічного суперника Кріштіану Роналду, який поки що виступає за “Аль-Наср”. Та ще й знущається з Кріш, нагадуючи йому про безуспішний сезон 2023/2024. Адже справи Роналду йдуть не дуже добре. Незважаючи на велику кількість забитих м’ячів (33 голи, 11 асистів у чемпіонаті; шість голів і два асисти в Лізі чемпіонів АФК), Кріштіану залишився практично біля “розбитого корита”. Його “Аль-Наср” у чемпіонаті йде другим після “Аль-Хіляля”, відстаючи на 14 очок. Також Роналду вибили із Ліги чемпіонів АФК. Не дивно, що португалець уже думає повернутися до Європи. До всіх неприємностей на футбольному полі додалася реклама на білбордах по всій Саудівській Аравії з усміхненим Мессі в білій довгій сорочці, “куфії” (чоловіча головна хустка арабів) та сандалях, прикрашених бісером.

Роналду з молоком

Роналду теж не сидить без діла та наповнює свій бюджет великими грошима завдяки рекламі. Завдяки португальцю весь світ знає, як боротися з лупою. Роналду не лише рекламував шампунь, а й згодом брав участь у розробці аромату ефективного засобу для догляду за волоссям – Clear Men Legend by CR7.

Немало грошей принесла португальцеві реклама  планшетів Samsung, одягу Nike, напоїв Herbalife, японського тренажера для обличчя.

Бізнесмени Саудівської Аравії не змогли прогаяти шанс і не зробити рекламу своєї продукції з Роналду, який знаходиться прямо “у них в руках”. 2024 року португалець став обличчям рекламної компанії від Noug. На білбордах саудівці бачать Кріша, який сидить у роздягальні з пакетом молока. Все тому, що Noug – виробляє верблюже молоко.

Ну а якщо згадати ранні рекламні роботи Кріштіану Роналду, то перша, яка згадується, окрім боротьби з лупою – реклама спідньої білизни. Білборди з практично оголеним Роналду на вулицях усіх мегаполісів спричинили величезну кількість дорожньо-транспортних пригод. Звісно, всі власники транспортних засобів дивилися не на дорогу, а на рекламу від Кріштіану Роналду.

Новини партнерів

Комментарии: