Фінал Ліги конференцій. “Олімпіакос” – “Фіорентина”, анонс та прогноз на 29.05.2024

29 травня в Афінах відбудеться фінальний матч Ліги конференцій між грецьким “Олімпіакосом” та італійською “Фіорентиною”.

Один із головних європейських турнірів уже визначив переможця. 22 травня у Дубліні у фінальному матчі Ліги Європи італійська “Аталанта” здолала непереможний у сезоні 2023/2024 німецький “Байєр” (3:0). Італія вперше за два роки стала володарем трофею європейського турніру. 29 травня  ще одна італійська команда – “Фіорентина” має всі шанси взяти другий трофей у сезоні для своєї країни, якщо зможе гідно протистояти “Олімпіакосу”.

Embed from Getty Images

Хто не встиг досі зробити ставки на переможця чи тотал голів, можна звернути увагу на 1win сайт, який пропонує не лише приємні коефіцієнти, а й удвічі збільшує депозит для новачків.

Ну а я поки що спробую проаналізувати майбутній матч, щоб любителям азартних ігор було легше вибрати фаворита зустрічі.

“Фіорентина”

У 21 столітті “фіалкам” не підкоряються великі турніри. Поки що у скарбничці лише виграний Кубок Італії у сезоні 2000/2001. У сезоні 2022/2023 “Фіорентина” дійшла до фіналу у двох турнірах – Кубку Італії та Лізі конференцій. Але в обох програла. Чи потішать “фіалки” своїх уболівальників цього року? На кону не лише трофей Ліги конференцій, а й путівка до Ліги Європи.

Щоб дістатися фіналу, “Фіорентина” пройшла нелегкий шлях. Італійська команда вибила “Маккабі Хайфа” та “Вікторію Пльзень”. У 1/2 фіналу насилу здолала “Брюгге”.

У Серії А “фіалкам” належить провести ще один матч з “Аталантою” (перенесений). Проте, з яким би результатом не завершилася гра, “Фіорентина” займе у сезоні 2023/2024 лише на восьмому місці.

У Лізі конференцій “Фіорентина” грає досить стабільно. Багато атакує і цілком результативно. У 12 матчах “фіалки” забили 25 голів. Щоправда, пропускає команда також багато (13 голів). Це говорить про те, що оборона припускає багато помилок. Отже, нейтралізувати атаги грецької команди “фіалкам” буде складно.

Крім Ріккардо Соттіля, який відзначився забитим голом у ворота “Брюгге” (1/2 фіналу) усі футболісти здорові та готові до матчу.

“Олімпіакос”

Грецька команда здолала, як і “Фіорентина”, складний шлях. Вилетівши з Ліги Європи, “червоно-білі” потрапили у стикові матчі. Пройшли “Ференцварош” (2:0) та “Маккабі Тель-Авів” (7:5). У 1/4 греки зустрілися з “Фенербахче”. Два матчі із загальним рахунком 3:3 і серія пенальті, в якій “Олімпіакос” виявився сильнішим (3:2). У 1/2 не легко греки пройшли англійську “Астон Віллу”.

Незважаючи на те, що греки забивають не дуже багато голів, це атакуюча команда, яка створює багато моментів. Греки не губляться на полі, граючи другим номером. Вони постійно йдуть уперед. Дуже добре вміють виходити з оборони та контратакувати.

Головна бомбардирська сила “Олімпіакоса” – марокканський футболіст Аюб Ель-Каабі. Форвард провів вісім матчів у Лізі конференцій (з лютого 2024 року) та відзначився десятьма голами. У двох матчах з “Астон Вілла” марокканець відправив п’ять м’ячів у ворота англійської команди. Думаю, можна робити ставку на те, що форвард не залишить без уваги ворота “фіалок” і заб’є.

Прогноз

У “Фіорентини” дорожчий склад із досить гучними іменами. Тому більшість експертів вважають, що саме “фіалки” – фаворити матчу. Однак, слід враховувати, що “Олімпіакос” має досить сильних футболістів, та й резерв у них не відстає від основи.

“Олімпіакос”  грає на домашній арені і підтримка вболівальників буде неймовірно сильною. Відповідно тиск на італійську команду може вплинути на її психологічний стан.

Слід врахувати і той факт, що суперники у “Фіорентини” у Лізі конференцій були далеко не такі сильні, як у “Олімпіакоса”. Тому я б таки віддала перевагу грекам.

Найвідповідальніші матчі, як правило, не радують уболівальників великою кількістю голів. Але в нашому випадку слід враховувати, що обидві команди є атакуючими. У 1/4 та 1/2 “Олімпіакос” та “Фіорентина” забивали, незважаючи на те, що їхніми суперниками були далеко не аутсайдери. Можна спробувати поставити на тотал більше двох.

Якщо говорити про жовті картки, думаю, ми їх обов’язково побачимо. “Олімпіакос” грає в досить агресивний футбол і, за статистикою, вистачає зазвичай від трьох до чотирьох жовтих карток за матч. “Фіорентина” теж не вирізняється спокійним футболом. У середньому за матч “фіалки” отримую до чотирьох жовтих карток. Щоправда, головний арбітр зустрічі португалець Артур Мануел Соареш Діаш не славиться великою кількістю попереджень. Тому у випадку з жовтими картками можна вибрати тотал більше двох.

Новини партнерів

Комментарии: