Збірна України – темна конячка Євро-2024

Чемпіонат Європи з футболу 2024 року обіцяє бути одним з найцікавіших та найнепередбачуваніших в історії. Цей турнір стане справжнім святом для всіх любителів футболу, адже на полях Німеччини зберуться найсильніші збірні континенту. Серед головних фаворитів Євро-2024 експерти називають національні команди Англії, Франції, Німеччини, Іспанії та Португалії. Проте, як показує практика великих футбольних форумів, завжди знаходиться місце для сенсацій і несподіванок. І однією з команд, яка має всі шанси стати такою “темною конячкою” на цьому турнірі, є збірна України.

Шлях до Євро-2024 

Шлях збірної України на Євро-2024 видався непростим. У кваліфікації команда потрапила до дуже складної групи, де їй протистояли збірні Англії та Італії – два гранди європейського футболу.

Англійці вважаються головними фаворитами майбутнього чемпіонату Європи, а італійці – його чинними чемпіонами. Попри це, українці зуміли нав’язати боротьбу іменитим суперникам. У підсумку збірна України посіла третє місце у відбірковій групі, пропустивши вперед Англію та поступившись Італії лише за додатковими показниками.

Embed from Getty Images

Оскільки синьо-жовті виграли свою групу в Лізі націй, вони отримали право зіграти в плей-ін кваліфікації Євро-2024. На цьому етапі українці впевнено здолали Боснію і Герцеговину та Ісландію, здобувши таким чином путівку на чемпіонат Європи.

Талановиті футболісти та досвідчений тренер

Головною причиною, чому збірну України розглядають як потенційну сенсацію Євро-2024, є підбір футболістів і тренерський штаб команди. Національна команда України зараз має одну з найсильніших збірних на турнірі, якщо дивитись, за які клуби виступають гравці та їх персональні успіхи.

У складі збірної України можна виділити таких зіркових виконавців:

  • Воротарі Анатолій Трубін (“Бенфіка”) та Андрій Лунін (“Реал” Мадрид), які входять до списку кращих голкіперів Європи.
  • Форвард Артем Довбик, який став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії.
  • Віктор Циганков, котрий набрав чудову форму та став ключовим футболістом “Жирони”, яка сенсаційно посіла третє місце в Ла Лізі.
  • Захисники Віталій Миколенко та Ілля Забарний, які стали одними з найкращих у своєму амплуа в АПЛ. Фанати “Борнмута” навіть визнали Забарного найкращим гравцем команди в сезоні 2023/24.
  • Олександр Зінченко, який хоч і втратив місце в основі “Арсенала”, але залишається одним із найкращих плеймейкерів команди.
  • Вінгер Михайло Мудрик – один із найшвидших фланговних гравців англійської Прем’єр-ліги.
  • Півзахисник Георгій Судаков, за якого “Шахтар” хоче отримати не менше 70 млн євро вже цього літа після Євро-2024.

Окрім зіркових гравців, збірна України має глибокий склад. Це дозволяє головному тренеру Сергію Реброву варіювати тактичні побудови та проводити точкові заміни по ходу матчу.

Ребров має колосальний досвід роботи. Він є одним із найкращих форвардів в історії українського футболу, який успішно виступав за київське “Динамо” та лондонський “Тоттенхем”. Після завершення ігрової кар’єри Ребров успішно працював головним тренером “Динамо”, саудівського “Аль-Айна” та угорського “Ференцвароша”.

Поєднання талановитих футболістів та мудрого наставника може стати одним із козирів української команди на Євро-2024. Зірки збірної України перебувають у чудовій формі, а досвід Сергія Реброва дозволяє розкрити їхній потенціал на 100%. Залишається сподіватись, що синьо-жовті зуміють уникнути кадрових втрат перед стартом турніру та вийдуть на пік своїх кондицій у вирішальний момент.

Прихильне жеребкування та очікування від групового етапу

Жеребкування групового етапу Євро-2024 було досить сприятливим для збірної України. Синьо-жовті потрапили до квартету E, де їхніми суперниками стали команди Бельгії, Словаччини та Румунії.

Безумовним фаворитом групи є бельгійці. “Червоні дияволи” мають у своєму складі низку зіркових футболістів, таких як Кевін Де Брюйне та Ромелу Лукаку. Втім, головний тренер збірної Бельгії Доменіко Тедеско вирішив не брати на турнір основного воротаря команди Тібо Куртуа. Голкіпер “Реала” щойно відновився після травми, тому наставник “червоних дияволів” не ризикнув включати його до заявки. Ця обставина може зіграти на руку збірній України.

Словаччина та Румунія – міцні середняки, які здатні відібрати очки в будь-якого суперника, але не входять до числа фаворитів турніру. У очних протистояннях зі словаками українці мають позитивний баланс зустрічей (3 перемоги, 2 поразки та 3 нічиї). А от проти румунів паритет по статистиці: 3 перемоги, 3 поразки. Втім, в останніх матчах саме синьо-жовті виглядали сильнішими на тлі цих опонентів.

Українська збірна кидає виклик грандам

Євро-2024 може стати зоряним часом для збірної України. Команда підходить до турніру в оптимальних кондиціях, маючи в своєму складі як досвідчених лідерів, так і перспективну молодь. Багаторічний досвід і тренерський талант Сергія Реброва, помножені на згуртованість і бійцівський характер колективу, здатні перетворити Україну на головну сенсацію чемпіонату Європи.

Звісно, конкуренція на міжнародній арені з кожним роком стає все жорсткішою, і українскій збірній доведеться докласти максимум зусиль, щоб пробитись у верхню частину турнірної таблиці. Проте синьо-жовті вже не раз доводили, що для них немає нічого неможливого. Як показав досвід Євро-2020, де Україна сенсаційно дійшла до чвертьфіналу, команда здатна дати бій будь-якому супернику.

Тож не варто дивуватись, якщо влітку 2024 року всі заговорять про українську збірну як про нову силу в європейському футболі. Головне – вірити в команду, підтримувати її у важкі хвилини й разом йти до омріяної мети.

Новини партнерів

Комментарии: