Німеччина 5:1 Шотландія: Феєрія голів на Альянц-Арені у матчі-відкритті Євро-2024

Збірна Німеччини не залишила жодних шансів Шотландії у матчі-відкритті Чемпіонату Європи.

Embed from Getty Images

Ми чекали цього протягом останніх 3-х років і нарешті цей момент настав. Збірна Німеччини в рамках матчу-відкриття домашнього Чемпіонату Європи впевнено розгромила гостей із Шотландії. Незважаючи на численні невдачі на останніх великих турнірах, старт цього турніру склався для підопічних Юліана Нагельсманна якнайкраще.

Зі стартовим свистком на Альянц-Арені, збірна Німеччини захопила ініціативу і помчала до воріт Ангуса Ганна. Замикання від Флоріана Вірца з лінії штрафного майданчика (1-0) та впевнене завершення від Джамала Мусіали (2:0) забезпечили Німеччині комфортне становище ще до 20-ї хвилини.

У середині тайму арбітр призначив пенальті, проте після перегляду VAR скасував своє рішення. Водночас відбулася історична подія у світі футболу – вперше рішення арбітра після перегляду VAR було продемонстровано на табло. Під кінець тайму Німеччина все-таки отримала право на пенальті, який безпомилково реалізував Кай Хаверц (3-0).

Початок другого тайму мало відрізнявся від того, що вболівальники бачили 45 хвилин тому – збірна Німеччини захопила м’яч під власний контроль, проте голи ми побачили не одразу. Лише на 68-й хвилині Ніклас Фулькруг продовжив розгром опонентів, провівши до цього на полі лише 5 хвилин (4-0).

Через 8 хвилин Фулькруг забив ще один гол, проте арбітр розгледів офсайд. Під кінець поєдинку Антоніо Рюдігер відправив м’яч у власні ворота (4-1), чим забезпечив суперникам гол престижу. На останніх секундах поєдинку Емре Джан і Томас Мюллер, які вийшли на заміну, організували останню атаку в матчі, яка й стала згодом гольовою (5-1).

Збірна Німеччини впевнено та заслужено громить у матчі-відкритті Шотландію з рахунком 5:1. На 19 ударів у матчі від «Бундестім», шотландці відповіли лише одним, вдвічі поступилися за показником володіння м’ячем та майже втричі за кількістю передач.

Новини партнерів

Комментарии: