Євро-2024. Щоденні замальовки, 17 червня

Матчі дня:

ГРУПА Е

Румунія – Україна – 3:0

Голи: Станчу (29), Р. Марін (53), Дрегуш (57)

Бельгія – Словаччина – 0:1

Гол: Шранц (7).

ГРУПА D

Австрія – Франція – 0:1

Гол: Вебер (а/г).

Embed from Getty Images

День, важливий для українців тим, що у гру вступала збірна України. Очікувань від цієї гри було багато. Реальність перевершила всі очікування. Збірна України, яка ще недавно так мужньо пробивала собі шлях на Євро, показала свою абсолютну неготовність до турніру. Це стосується і гравців, і головного тренера. Це стосується всіх. Адже річ навіть не в тім, що наша збірна зазнала крупної поразки. Річ не в тім, що наш зірковий воротар спочатку віддає предгольовий пас, а потім пропускає момент удару, дозволяючи м’ячу пролетіти прямо під ним. Річ і не в тім, що захисна лінія у ключові моменти у повному складі випала з гри. І не в тім, що цей захист не просто випав з гри, а, стовпившись у штрафному майданчику, залишив Дрегуша за метр від воріт без прикриття. І, добре, не в тім, що румуни перегравали наших футболістів технічно, що важко було уявити. Це все деталі.

Головне у тому, що збірна не грала. Зовсім. Взагалі. Цілковито. Збірна приїхала на чемпіонат важкою, неповороткою, несвіжою. В кожній атаці гравці не знали, що робити з м’ячем. Усі намагаються бігти, бігти не виходить. Куди віддавати м’яч, теж ніхто не знає. У Румунії п’ять ударів у площину – три голи. У нас два удари у площину за весь матч. Два. Будучи гравцем, Сергій Станіславович і подумати про таке не міг у матчі з суперником аналогічного рангу. Будучи тренером, Сергій Станіславович брудно лається і посміхається, а пізніше дедалі більше похмурішає. Заміни взагалі не вплинули на гру. Команда як не грала, так і не почала грати, як не бігала, так і не стала бігати.

Embed from Getty Images

Багато хто вже поспішив порівняти цю поразку зі стартовою поразкою на чемпіонаті світу 2006 року. Не треба займатися самообманом. Не треба вдавати, що ви чогось не розумієте. Залишимо питання з самого ЧС-2006. Ця збірна до жодного чвертьфіналу не дійде. Ця збірна не вийде з групи. Цій збірній нема чого робити на чемпіонаті. Ця збірна не готова. Ця збірна, складається враження, була перевантажена та загнана на підготовчому етапі. Ми це вже бачили, з іншим тренером. Ця збірна не готова до турніру. І якщо хтось раптом намагається шукати якісь виправдання, їх немає і не може бути.

Новини партнерів

Комментарии: