Австрія 0:1 Франція: Черговий автогол на Євро виявився вирішальним у «групі смерті»

У заключному матчі ігрового дня збірна Франції обіграла мінімально Австрію.

Embed from Getty Images

Збірна Франції, яку по праву вважаю одним із фаворитів Євро-2024, розпочала свій шлях у Німеччині з мінімальної перемоги над австрійцями у заключному матчі 1-го туру в квартеті D.

Збірна Франції розпочала цей матч активно з перших хвилин зустрічі, проте їхні суперники з Австрії довго і відчайдушно оборонялися, залишаючи свої ворота на замку до завершення першого тайму. Прекрасний момент мав Баумгартнер, але голкіпер французів Майк Маньян встиг вийти з воріт та врятувати свою збірну від пропущеного голу.

Як свідчить відоме футбольне прислів’я – не забиваєш ти, забивають тобі. Кіліан Мбаппе скористався помилкою в обороні австрійців і зробив навіс у штрафний майданчик, який не знайшов адресата у білій формі. На допомогу прийшов Міксіміліан Вебер, який зрізав м’яч у свої ворота (0-1), голкіпер австрійців не встиг вчасно зреагувати на удар.

У другому таймі ініціативою знову заволоділи французи, вбивчий момент мав Кіліан Мбаппе, який пробив повз ворота з ударної позиції. Незважаючи на численні спроби, голів у цьому матчі ми більше не побачили.

Команди відіграли понад 100 хвилин, Кіліан Мбаппе все ще не відкрив рахунок своїм голам на Чемпіонатах Європи, а збірна Францію здобула важливу, хоч і складну перемогу в першому турі.

Австрія – Франція 0:1

Гол: Вебер, 38 (автогол)

Австрія: Пентц – Пош, Данзо, Вебер (Траунер, 59), Мвене (Прас, 88) – Зайвальд, Грилліч (Віммер, 60) – Лаймер, Баумгартнер, Забітцер – Грегорич (Арнаутович, 59)

Франція: Меньян – Кунде, Упамекано, Саліба, Ернандес – Канте, Рабйо (Камавінга, 71) – Дембеле (Коло-Муані, 71), Грізманн, Тюрам – Мбаппе

Новини партнерів

Комментарии: