Анонс та прогноз матчу Євро 2024 Бельгія – Румунія. 22.06.2024

У 2-му турі Євро 22 червня 2024 року відбудеться матч між збірними Бельгії та Румунії. Неочікувано нинішні гості виграли стартовий поєдинок, і їм було б достатньо і нічиєї. Та все ж фавориту квартету потрібна перемога.

Фото: UEFA

Бельгія – Румунія: ключові статистичні дані та тенденції

  • Бельгія під керівництвом нинішнього тренера не програвала до Євро.
  • Румунія не перемагала в 4 матчах поспіль до перемоги над Україною.
  • Бельгія виграє перший тайм у 80% матчів, Румунія – у 27% протистоянь.

Бельгія – форма команди та її аналіз:

“Червоні дияволи” після провалу на чемпіонаті світу в Катарі попрощалися з низкою ветеранів, а потім був звільнений Роберто Мартінес. Його наступником обрано молодого фахівця Доменіко Тедеско, який раніше працював лише з клубами. Цей крок викликав скептицизм, але німецький наставник зміг виграти групу, зігравши внічию лише з Австрією. Також команда зіграла внічию зі шведами – 1:1, але цей матч, перерваний через теракт, так і не дограли.

Якщо говорити про 2024 рік, то в березні бельгійці зіграли внічию з Ірландією та Англією, а перед Євро перемогли Чорногорію (2:0) і Люксембург (3:0). Чемпіонат розпочався з боротьби проти словаків. І, схоже, суперника якось недооцінили – аутсайдер забив рано, а команда не відповіла жодним голом.

Румунія – форма команди та її аналіз:

«Триколірні» змогли неочікувано «вистрілити» під час минулорічної кваліфікації. Усю кваліфікацію команда пройшла без поразок, у підсумку навіть виграла бій зі Швейцарією і цілком логічно випередила інших суперників на чолі з Ізраїлем.

Та все ж 2024 рік для цієї команди не склався. По-перше, у грі проти Північної Ірландії вона зіграла внічию 1-1, а в березні програла Колумбії з рахунком 2-3. А почалося літо з нульових нічий проти болгар і навіть такого безнадійного аутсайдера, як Ліхтенштейн на домашній арені. Якщо говорити про Євро, то команда стартувала проти сусіда – України. І показали відмінний футбол, більш ніж заслужено здобувши розгромний рахунок 3:0. До того ж, рахунок був встановлений на початку другого тайму, тож сили берегли.

Бельгія: новини команди

Головний скандал – рішення Тедеско не брати Куртуа. Тілеманс продовжує набирати форму після травми.

Румунія: новини команди

Морутан не може поїхати на Євро через травму.

Бельгія – Румунія: можливі стартові склади

Бельгія (можливий склад): Кастельс – Меньє, Вертонген, Вітсель – Доку, де Брюйне, Троссар, Онана, де Кетелер, Кастань – Лукаку.

Румунія (можливий склад): Молдован – Банку, Раковітан, Драгушин, Могос – Коман, Марін, Хагі, Михайла, Ман – Пушкаш.

Попередні стикові матчі: Бельгія – Румунія

Поки що у «триколірних» перевага: 3 перемоги та пара поразок.

Прогноз

Беззаперечним фаворитом вважаються “червоні дияволи”. І все ж статус аутсайдера влаштовує їх суперника. Зробимо ставку на його перемогу з «форою +1,5 гола» (коефіцієнт: 1,6).

Новини партнерів

Комментарии: