Грузія 1:1 Чехія: Збірні набирають перші очки, але мають менше шансів на плей-офф

Аутсайдери групи F – збірні Грузії та Чехії поділили очки у матчі другого туру.

Embed from Getty Images

Перед початком поєдинку в Гамбурзі в обох збірних не було в активі жодного очка, тому поразка практично забезпечувала одну зі збірних дострокових вильотів з турніру. Переможець же мав би можливість поборотися на місце у плей-офф із Туреччиною та Португалією.

Збірна Чехії, очікувано, більш активно розпочала поєдинки і практично не давала можливості грузинам розслабитися і відійти від власних воріт. Здавалося, що зусилля були виправдані на 23-й хвилині Адам Гложек відкрив рахунок у матчі, але після перегляду VAR, гол гравця «Байєра» був скасований через гру рукою.

Під кінець тайму, через ту саму гру рукою, знову постраждала збірна Чехії. Цього разу це стало причиною призначення пенальті у компенсований арбітром час. Жорж Мікаутадзе впевнено реалізував 11-метровий і став третім гравцем, який забив другий гол на Євро (1-0).

У другому таймі все повернулося на свої кола, збірна Грузії сіла в оборону, а чехи продовжили атакувати. Так тривало протягом майже всіх 45 хвилин другого тайму. На 59-й хвилині після подачі кутового, м’яч влучив у штангу, після чого вдало відскочив на ногу Патріка Шика, форварду не довелося докладати жодних зусиль, вдалий відскок все зробив за себе.

На останніх секундах, збірній Грузії вдалося вибігти в контратаку, Саба Лобжанідзе виявився 1-на-1 з голкіпером, який у такому становищі не становив жодної загрози забитому голу, але першій перемозі Грузії на Євро не судилося статися. Лобжанідзе з 14-ти метрів пробив вище воріт, після чого одразу пролунав фінальний свисток.

Грузія – Чехія – 1:1

Гол: Мікаутадзе, 45+4 (пенальті) – Шик, 59.

Новини партнерів

Комментарии: