Євро-2024. Щоденні замальовки, 23 червня

Матчи дня:

Матчі дня:

ГРУПА А

Швейцарія – Німеччина – 1:1

Голи: Ндой (28) – Фюлькруг (90+2).

Шотландія – Угорщина – 0:1

Гол: Чобот (90+10).

Embed from Getty Images

Група А вирішила закінчити груповий турнір несподіванками та сенсаціями. Несподіванка – це те, що Швейцарія не просто чинила опір Німеччині, а й часом перевершувала її. Ні, звісно, Швейцарія не сильно навантажувала німецьку оборону, а просто вміло використала один із не надто частих шансів, але гра в обороні була організована блискуче. Спочатку німці були досить агресивними та активними, але згодом вони загрузли в оборонних побудовах суперника. І, безсумнівно, Швейцарія заслуговувала на цю перемогу і заслужила б її, якби дограла матч до кінця, дограла повністю зібраною та блискуче організованою.

Як це зробила, наприклад, Угорщина. Мало хто міг уявити, що коли пішла 90+10-а хвилина непростого матчу, хоч щось у цьому поєдинку зміниться. Мало хто міг уявити, що коли Армстронг подав кутовий, це був початок сенсації, початок тріумфу одних і трагедії інших. Мало хто міг уявити, що коли удар Макгрегора був блокований, виникне щось, хоч скільки-небудь цікаве. Проте Угорщина погнала в чудову контратаку, бездоганно розхитала шотландський захист, Шаллаї на швидкості увійшов до штрафного справа, віддав назад у центр, м’яч проскочив повз Собослаї, але прийшов до Чобота, який блискавично пробив у незакритий кут воріт. Як то кажуть, шок, сенсація.

Повертаючись до німців, не можна не відзначити, що відчуття того, що команда сирувата, що виникло ще в першому турі, після цього туру навіть посилилося. Зрозуміло, що результат Німеччину вже хвилював не так сильно, що напевно позначилося на загальному настрої, але хоч би як сильно зіграла Швейцарія в обороні, проривати таку оборону претендент на титул зобов’язаний. Надію вселяє лише те, що Німеччина все ж таки билася до кінця і свій шанс знайшла. Надію підриває те, що жодного з шансів раніше використано не було. І що ще має турбувати німців, то це повільність Рюдігера, який на тлі швидких опонентів виглядає непереконливо. І це може бути проблемою.

Embed from Getty Images

Таким чином, Німеччина та Швейцарія займають перше та друге місця відповідно, Угорщина героїчно виривається на третю позицію, Шотландія замикає групу зі скромним одним очком. Угорщина, зрозуміло, сподіватиметься і віритиме, але показники команди все ж таки виглядають не надто оптимістично.

Цитата дня

Джо Харт (Англія): «Швейцарія виглядала дійсно непохитно та організовано. Здавалося, їй вдасться закінчити матч без пропущених, але тут цей фантастичний гол. Німеччина прагнула показати свій прекрасний ігровий стиль, але все вирішилося банальним навісом у штрафний майданчик, і там Фюллькруг вистрибнув за м’ячем, немов лосось із бурхливого річкового потоку».

Новини партнерів

Комментарии: