Хорватія 1-1 Італія: Неймовірна розв’язка у групі смерті на Євро-2024

Збірна Італії вирвала нічию із Хорватією та вийшла у плей-офф Євро-2024.

Embed from Getty Images

Збірна Італії була нехай і неочевидним, але фаворитом цього протистояння – битви за друге місце в плей-офф. Збірна Хорватії втратила перемогу в матчі проти Албанії і для виходу з другого місця їм була потрібна лише перемога. Італійців влаштовувала і нічия, незважаючи на поразку в попередньому матчі проти збірної Іспанії.

Початок зустрічі був за італійцями, які нехай і не створювали якихось вкрай небезпечних моментів, але контролювали м’яч і майже не підпускали хорватів до своїх воріт. Побачити голи, або щонайменше, небезпечні моменти в першому таймі нам не вдалося, але все найцікавіше та захоплююче збірні залишили на наступні 45 хвилин.

Збірна Хорватії раптово включилася у гру до середини другого тайму та заробила на 54-й хвилині пенальті. 11-метровий Модріча Доннарумма відбив, але не минуло й хвилини, як хорвати організували нову атаку. Лука Модріч, який навіть не залишав штрафну зону, став у цій атаці завершальною ланкою, а разом із тим, і найстаршим автором голу на Чемпіонатах Європи (1-0).

Майже весь час італійці шукали способи підібратися до воріт Ліваковича, але захист Хорватії відводив усілякі погрози. Арбітр компенсував до другого тайму 8 хвилин і на останній з них, італійцям все-таки вдалося вирвати нічию в цьому матчі, яка емоційно і виходячи з турнірної важливості, була на вагу перемоги (1-1). Героєм нації став Маттіа Дзакканьї з “Лаціо”, який і вивів Італію в плей-офф Чемпіонату Європи.

Хорватія – Італія 1:1

Голи: Модріч 55 – Дзаккання 90+8

Новини партнерів

Комментарии: