Грузія 2-0 Португалія: Грузія пише історію та вирушає до плей-офф

Збірна Грузії зненацька перемагає Португалію в останньому турі групового етапу.

Embed from Getty Images

Збірна Грузії мала лише мізерні шанси на вихід у плей-офф Чемпіонату Європи, але віра в команду, злагоджена гра та чудово організовані атаки вивели грузинів до 1/8 фіналу.

Для Португалії цей матч не мав жодного турнірного значення, підопічні Роберто Мартінеса вже оформили путівку до плей-офф та гарантували собі перше місце у групі.

Збірна Грузії активно розпочала поєдинок і вже на 2-й хвилині Хвіча Кварацхелія вийшов 1-на-1 із голкіпером та успішно реалізував свій шанс (1-0). Після цього португальці активно долучилися до боротьби, але стовідсоткових шансів зрівняти рахунок не мали.

У другому таймі Грузія отримала право на 11-метровий і Жорж Мікаутадзе успішно реалізував пенальті на 57-й хвилині, подвоївши перевагу (2-0). Під кінець матчу Португалія почала створювати досить небезпечні моменти і за кілька хвилин до фінального свистка могла розмочити рахунок, але Мамардашвілі залишався на місці і зберіг ворота на замку.

Підсумковий рахунок на табло – 2:0. Збірна Португалії виходить у плей-офф з першого місця і зіграє проти збірної Словенії, а грузинів чекає на важкий бій з іспанцями.

Грузія – Португалія 2:0

Голи: Кварацхелія 2, Мікаутадзе 57 (пен.)

Новини партнерів

Комментарии: