Анонс та прогноз матчу 1/4 фіналу Євро 2024 Португалія – Франція

У рамках чвертьфіналу Євро 5 липня 2024 року відбудеться матч між збірними Португалії та Франції. І Роналду, і Мбаппе налаштовані зі своїми партнерами вийти до півфіналу.

Фото: UEFA

Португалія проти Франції: ключові статистичні дані та тенденції

  • Португалія двічі поспіль не забила на турнірі.
  • У відкритій грі Франція не забила, 2 з 3 її голів були автовласними.
  • У 5 попередніх матчах Франція вигравала двічі, обидва рази з однаковим рахунком – 1:0.

Португалія – форма команди та її аналіз:

«Обрані» були найкращими у минулорічній кваліфікації – Роберто Мартінес виграв усі 10 матчів кваліфікації. Тим не менш, вони програли Словенії та Хорватії в товариських матчах у 2024 році.

Португальці достроково вийшли в 1/8 фіналу, обігравши представників Чехії та Туреччини, незважаючи на серйозні помилки суперників, особливо в 1-му турі. Після цього спокійно сприйняли рахунок 0:2 у боротьбі з надмотивованими турками. Проте Роналду плакав, навіть не забивши з пенальті в додатковий час у грі зі Словенією. Однак у післяматчевій серії він реабілітувався, а Коста, який жодного разу не пропустив, став героєм!

Франція – форма команди та її аналіз:

«Bleus» знову грають прагматично і, чесно кажучи, нудно. До речі, їхня кваліфікація відрізнялася контрастною грою – серед іншого вони перемогли представниць Нідерландів.

Уже перебуваючи на Євро, команда зіграла з голландцями нульову нічию. Автогол допоміг їм почати турнір із мінімальної перемоги над Австрією. Самі ж фаворити в останньому турі групового етапу забили лише з пенальті – таким чином Мбаппе здобув нічию в протистоянні з поляками. У поєдинку з Бельгією на стадії 1/8 все йшло до результату 0:0, але тут «допоміг» Вертонген, відзначившись автоголом.

Португалія: новини команди

Всі готові грати.

Франція: новини команди

Рабьо пропустить матч через другу жовту картку.

Португалія – Франція: можливі стартові склади

Португалія (можливий склад): Діого Кошта – Мендеш, Пепе, Рубен Діас, Жоау Канселу – Пальінья, Вітінья, Бруну Фернандеш, Бернарду Сілва, Рафаель Леао – Роналду.

Франція (можливий склад): Меньян – Тео, Саліба, Упамекано, Кунде – Камавінга, Чуамені, Канте – Мбаппе, М. Тюрам, Грізманн.

Попередні стикові матчі: Португалія – Франція

Запам’ятовується Євро-2016, де у фіналі єдиний гол у додатковий час забив Едер. Після цього в Лізі націй-2020 були 0:0 і 1:0 на користь «Гальських півнів», а на попередньому Євро команди розіграли ефектну нічию 2:2 на груповому етапі.

Прогноз

Обидві команди, навіть з гучними іменами в атаці, грають «непрітко». А далі на кону півфінал – у результаті нас чекає «тотал: менше 2,0» (коефіцієнт: 1,97).

Новини партнерів

Комментарии: