Кіберспорт у житті Грізманна, Каземіро та інших топ-зірок футболу

Кіберспорт давно посів не останнє місце у головах українців. На початку 21 століття молоді люди збиралися в комп’ютерних клубах і змагалися до пізньої ночі заради задоволення. Взяти участь у міжнародному турнірі було дуже непросто. Все тому, що на переліт до європейської країни та участі у змаганнях банально не вистачало грошей. Але час іде, все змінюється та розвивається. Багато українських кіберспортсменів можуть відправитися в будь-яку країну на турнір і навіть стати призерами змагань.

Щоправда, сучасне життя диктує свої умови. Коронавірус та війна в країні внесли свої корективи. Тому кіберспортсмени все більше звертають увагу на можливість брати участь у міжнародних турнірах або просто грати на задоволення на онлайн платформах. Сьогодні перед футболістами та їхніми вболівальниками стоїть непросте завдання – вибір платформи. В Україні є така – одна з найпотужніших букмекерських контор джіджі бет пропонує широкий асортимент кіберспортивних ігор із великим вибором ставок.

Є думка, що футболісти – це спортсмени, які тренуються з ранку до ночі, а вільний час присвячують виключно відновленню та сім’ї. Однак, це не так. Більшість наших кумирів грають в онлайн ігри, щоб відволіктися від футбольних буднів та отримати ще краплю адреналіну. А деякі з топ-футболістів пішли ще далі – вникнувши в ігрову індустрію, відкривають свої кіберспортивні команди та клуби. Таким чином спортсмени забезпечують наявність бізнесу після закінчення кар’єри гравця. Кого ж із топ-футболістів залучив кіберспорт?

Емерік Ляпорт

Іспанський захисник виступав за “Манчестер Сіті” з 2018 року. Ключовий футболіст Пепа Гвардіоли радував тренера та вболівальників до того моменту, поки не отримав травму коліна (2019 рік). Практично весь сезон Емерік лікувався та відновлювався. Після повернення на поле захисник так і не зміг міцно закріпитись в основі команди. Мабуть, уже тоді Ляпорт зрозумів, що кар’єра гравця не вічна і слід подбати про фінансове майбутнє якнайшвидше. Натуралізований іспанець вклав гроші (звичайно, не всі) у кіберспортивну організацію AYM Esports, яка приносить футболістові чималий прибуток. У 2023 році Ляпорт вирушив до Саудівської Аравії (варіантів продовження футбольної кар’єри в Європі гравець не мав) збільшувати свій банківський рахунок у ролі футболіста. Але це не відволікає Ляпорт від кіберспортивного бізнесу. Його організація не вистачає зірок із неба, але займаючи не останні місця на міжнародних турнірах, приносить дохід.

Давид де Хеа

Минув уже рік, як екс-голкіпер “Манчестер Юнайтед” не грає у футбол. Звичайно, якісь пропозиції продовжити голкіперську кар’єру Давид мав. Але поки що вони не влаштовують самого футболіста. Тим не менш, можна впевнено констатувати, що Давид не бідує і не вважає зайву копійчину. 2021 року іспанець став власником кіберспортивної команди Rebels Gaming.

Каземіро 32-річний бразильський футболіст поки що не може з упевненістю відповісти на запитання, де продовжить свою ігрову кар’єру – у “Манчестер Юнайтед” чи Саудівській Аравії. Незважаючи на провальний сезон 2023/2024 бразильця, є шанс, що клуб таки залишить футболіста ще на один рік. Але Кріштіану Роналду докладає всіх зусиль, щоб Каземіро переїхав до його “Аль-Наср”. Однак рано чи пізно Каземіро прощається з футболом. Про своє фінансове майбутнє поки що захисник “Манчестер Юнайтед” почав думати набагато раніше, ніж про те, щоб повісити бутси на цвях. Так, у 2020 році Каземіро став повноправним власником кіберспортивного Case Esports.

Embed from Getty Images

Кіберспортивне дітище Каземіро не може похвалитися великими успіхами на міжнародній арені, але у футболіста все попереду. Настане час, коли бразилець зможе повністю поринути у кіберспортивну індустрію та претендувати на призові місця.

Антуан Грізманн

Не залишився осторонь кіберспортивної індустрії футболіст “Атлетико” та збірної Франції. Гризманн давно грає у Фортнайт та віртуальний футбол. Таке захоплення не заважає кар’єрі француза. Він досі є одним із ключових гравців Дієго Сімеоне та Дідьє Дешама. 2020 року разом зі своїм рідним братом Антуан організував клуб Grizi Esport. Його організація вже поповнила сімейний бюджет на 300 тисяч євро.

Новини партнерів

Комментарии: