Англія в півфіналі. Англія 1:1 Швейцарія (по пенальті 5-3)

Після напруженого матчу команда Саутгейта домагається перемоги в серії пенальті.

Embed from Getty Images

Перед грою англійська преса повідомила, що Саутгейт змінить тактичну схему для адаптації до стилю швейцарців. Звичайні 4-2-3-1 були замінені на 3-4-2-1.

Перший тайм пройшов у рівній боротьбі з невеликою перевагою “трьох левів”. Англійці контролювали м’яч, уникали помилок і демонстрували індивідуальну майстерність Букайо Сака. Незважаючи на його активність, точних ударів не було, крім одного заблокованого пострілу Мейну.

Команда Якіна обережно вичікувала помилки суперників і розраховувала на швидкі контратаки, але зон для них було обмаль. Дисципліна в обороні була характерна для обох команд, що призвело до тягучої та повільної першої половини.

У другому таймі швейцарці поліпшили контроль м’яча і створили кілька небезпечних моментів. На 75-й хвилині Бріль Емболо скористався передачею Ндоє і відкрив рахунок, відправивши м’яч у сітку з дальнього кута. Справедливо? Важко сказати, але логічним це назвати можна.

Саутгейт відреагував негайно, випустивши на поле Шоу, Пальмера та Езе. Майже одразу Букайо Сака зрівняв рахунок, красиво пробивши в дальній кут воріт Зоммера. Англійці не зупинилися і спробували забити переможний гол, але їхній імпульс швидко вичерпався, і матч перейшов в екстра-тайми.

У додатковий час на перший план вийшли фізична підготовка і бажання атакувати. Англійці виглядали трохи краще, створюючи небезпечні моменти через Райса і Беллінгема, але Зоммер впевнено справлявся із загрозами. Швейцарці також мали шанс, коли м’яч влучив у стійку після подачі з кутового від Шакірі. Однак, переможця виявити не вдалося, і доля матчу вирішувалася в серії пенальті.

Ян Зоммер, відомий майстер із відбиття пенальті, цього разу поступився Джордану Пікфорду. Один сейв голкіпера “Евертона” став вирішальним, коли Мануель Аканджі не забив свій пенальті. Швейцарці змарнували шанс уперше в історії вийти до півфіналу великого турніру, і замість них туди пройшла команда Саутгейта, яка тепер чекає на переможця пари Нідерланди/Туреччина.

Новини партнерів

Комментарии: