Іспанія – Англія: Шлях збірних до фіналу Євро-2024

Обидві збірні пройшли довгий шлях завдовжки один місяць заради цього матчу.

Embed from Getty Images

Збірна Іспанії не вважалася фаворитом турніру, але виграла свою групу B, розгромивши у першому турі Хорватію 3-0, а потім, обігравши у другому та третьому – Італію та Албанія – 1-0. Як підсумок, перше місце та досконалий результат – 3 перемоги та жодного пропущеного голу.

У 1/8 фіналу розгромно було обіграно головну сенсацію турніру, дебютант Чемпіонатів Європи – збірна Грузії з рахунком 4-1.

Суперником по чвертьфіналу стала збірна-господарка – Німеччина, яка поступилася місцем у 1/2 лише у додатковий час, після спірного моменту з призначенням пенальті. У півфіналі “Фурії Рохе” протистояла збірна Франції, яка боролася до останнього, але мінімально поступилася з рахунком 2-1.

Збірна Англії фінішувала першою у найнуднішій групі в історії турніру. Перемога над збірною Сербії 0-1 у першому турі забезпечила Англії перше місце, після чого були дві нічиї – 1-1 з Данією і 0-0 зі Словенією.

Далі була черга везіння на останніх хвилинах – порятунок від Джуда Беллінгема на 90+5 хвилині в матчі зі Словаччиною в 1/8 фіналу, які згодом, був виграний 2-1 у додатковий час. Далі йшла міцна Швейцарія та стадія чвертьфіналу, де збірна Англії здобула перемогу в серії пенальті 3-5, після 0-0.

У півфіналі їм протистояла збірна Нідерландів, яка пропустила вирішальний гол у компенсований час і поступилася підопічним Гарета Саутгейта 2-1.

Сьогоднішній фінал подарує нам нового переможця Чемпіонату Європи, матч відбудеться у Берліні, стартовий свисток прозвучить о 22:00.

Новини партнерів

Комментарии: