Іспанія 2-1 Англія. “Фурія Роха” стає Чемпіонами Європи!

Збірна Іспанії перемагає у фіналі Євро-2024 та стає Чемпіонами Європи!

Embed from Getty Images

Збірна Іспанії вважалася явним фаворитом фіналу, хоч і Англію з рахунків списувати було дуже рано, підопічні Гарета Саутгейта не могли похвалитися яскравим футболом, як та сама збірна Іспанії, але їм вкрай часто посміхалася фортуна, особливо, на останніх хвилинах.

Перший тайм пройшов обережніше, обидві збірні боялися брати на себе ініціативу, хоч Іспанія завдала більше ударів і мала трохи більше моментів. Англія не відставала і намагалася спростувати думку про те, що показує найнудніший футбол серед усіх збірних.

Друга половина гри почалася з швидкого голу «з роздягальні», Ламін Ямаль віддав пас в розріз на Ніко Вілльямса, який пробив точно в дальній кут, 1-0. Відповіді від збірної Англії пройшлося чекати понад 25 хвилин, але Коул Палмер, який тільки-но вийшов на заміну, зрівняв рахунок і подарував надію на перший трофей Гаррі Кейна, 1-1.

Але, не тільки Гарет Саутгейт робив у цьому матчі результативні заміни, Мікель Оярсабаль, що з’явився на полі на 68-й хвилині, опинився у потрібний момент біля воріт Пікфорда і вивів Іспанію вперед, за 4 хвилини до закінчення основного часу, 2-1.

Цей гол і став вирішальним у поєдинку, збірна Іспанії здобула абсолютно заслужену перемогу на цьому турнірі та вчетверте в історії стала Чемпіонами Європи!

Іспанія – Англія 2:1

Голи: Вільямс (47), Оярсабаль (86) – Палмер (73)

Іспанія: Сімон – Карвахаль, Ле Норман (Начо, 83), Ляпорт, Кукурелья – Родрі (Субіменді, 46), Руїс – Ямаль (Меріно, 89), Ольмо, Вільямс – Мората (Оярсабаль, 68).

Англія: Пікфорд – Вокер, Стоунз, Гей – Сака, Мейну (Палмер, 70), Райс, Шоу – Фоден (Тоуні, 89), Беллінгем – Кейн (Уоткінс, 61).

Новини партнерів

Комментарии: