Домагой Віда повісив бутси на цвях: легендарний захисник залишає збірну Хорватії

Футбольний світ прощається з одним зі своїх героїв. Домагой Віда, харизматичний захисник АЕК і збірної Хорватії, оголосив про завершення кар’єри на міжнародній арені.

Embed from Getty Images

35-річний ветеран дебютував за національну команду в травні 2010 року. За 14 років він став справжнім символом стійкості та самовідданості на полі, провівши 105 матчів, забивши 4 голи та зробивши 1 асист.

Віда назавжди вписав своє ім’я в історію хорватського футболу, ставши одним із шести гравців із найбільшою кількістю виступів за збірну.

Його піком стали два грандіозні досягнення: віце-чемпіонський титул на чемпіонаті світу 2018 року і бронзові медалі мундіалю 2022 року.

«Віда – це не просто гравець, це брила,» – сказав про нього Златко Даліч, головний тренер збірної Хорватії. «Він завжди був вірний своїй команді, грав із полум’ям у серці та надихав партнерів. Його буде дуже не вистачати.»

Рішення Віди завершити кар’єру в збірній продиктоване бажанням зосередитися на клубному футболі та більше часу проводити з сім’єю.

«Я пишаюся тим, що представляв свою країну протягом 14 років,» – зізнався Віда. «Це були незабутні моменти, які я буду зберігати у своєму серці вічно. Але зараз настав час рухатися далі. Я бажаю збірній Хорватії удачі в майбутньому і буду стежити за її успіхами.»

Джерело: instagram Хорватії

Новини партнерів

Комментарии: