Перспективи збірної України в іграх Ліги націй 2024-25

Ліга націй УЄФА – четвертий за рахунком розіграш міжнародного турніру під патронажем УЄФА. У змаганнях братимуть участь 54 команди (національні збірні). Груповий етап заплановано на осінь 2024 року. Фінальна (заключна) частина пройде влітку 2025 року. За результатами жеребкування команда Реброва гратиме у другому за силою дивізіоні «B». Її суперниками стали албанці, чехи, грузини. Першу зустріч заплановано з балканською збірною. Усі ігри, окрім гостьової зустрічі з Грузією, розпочинатимуться о 21:45 за українським часом. Як повідомив Андрій Рубан, оглядач розділу Букмекери Україна на Мета, на думку всіх українських БК, збірна має всі шанси на вихід до плей-офф.

Embed from Getty Images

Шлях України для перемоги у Лізі націй

У 2024/25 роках Ліга націй пройде в новому форматі, який зазнав істотних змін. Велике значення для України матиме фінальне місце, яке збірна займе у своєму квартеті.

Переможці та аутсайдери будуть визначатися таким чином:

  • Залишився актуальним принцип першої та останньої команди у дивізіоні. Збірна, яка здобула перемогу у своїй групі, потрапить до дивізіону «A». Команда, яка опиниться на останньому місці, спуститься на рівень дивізіону «C».
  • Шанси підвищиться будуть у команди, яка посіла друге місце.
  • Збірна, що розташувалася на третій позиції, вилетить із дивізіону.

Після того, як буде завершено груповий етап, другі та треті збірні всіх дивізіонів опиняться у плей-офф. Якщо команда Реброва закріпиться на перших позиціях своєї групи, вона проб’ється у дивізіон «A». Якщо синьо-жовті займуть третє місце, їм доведеться поборотися з представниками дивізіону «C» за збереження своєї позиції в групі.

Варто зазначити, що майбутній розіграш Ліги націй вплине на кваліфікацію до ЧС 2026. Крім того, місце, яке українська збірна займе у турнірі, вплине на жеребкування чемпіонату Європи. Наприклад, у 2022/23 роках у Лізі націй синьо-жовті не змогли здобути перемогу у групі та потрапили до третього кошика для жеребкування на Євро 2024. Тому у суперники їм дісталися національні збірні Італії та Англії одночасно.

Кому букмекери пророкують перемогу у Лізі націй

Букмекери вважають, що чотири учасники мають високі шанси на перемогу.

  • Португалія – четверте місце. Збірна Португалії зустрінеться із поляками, шотландцями, хорватами. Букмекери оцінюють шанси португальської команди з коефіцієнтами вищими за 1.60. На думку фахівців, це досить міцна збірна, здатна чинити опір будь-якій команді.
  • Німеччина – третє місце. Збірна Німеччини зіграє з Угорщиною, Боснією та Герцеговиною, Нідерландами. Коефіцієнти на німців починаються з 1.70.
  • Іспанія – друге місце. Іспанська збірна зустрінеться із Сербією, Данією, Швейцарією. Коефіцієнти на перемогу Іспанії у групі вище 1.18.
  • Франція – лідер букмекерів. Шанси на перемогу національної збірної Франції оцінюють із коефіцієнтами вищими за 2.00.

Якщо Україна виграє у квартеті, то прямо потрапить до Ліги «A». А ось останнє місце в дивізіоні «B» обіцяє команді перехід на рівень «C». У березні 2025 року збірні змагатимуться за підвищення чи зниження у дивізіоні в рамках плей-офф.

Новини партнерів

Комментарии: