Як розвивається футбол за допомогою штучного інтелекту

Футбол – це той вид спорту, який не просто крокує в ногу з часом, а намагається одним із перших впроваджувати передові технології. Упродовж кількох років ми спостерігаємо, як у світ футболу проникає штучний інтелект. З одного боку, я ставлю собі питання – який зв’язок? Адже футболіст має просто бігти, наскільки можна відбирати м’яч у суперника, забивати голи. Як може допомогти ШІ гравцю пробігти швидше чи вдарити по м’ячу сильніше? Однак такі думки виявилися великою помилкою.

Embed from Getty Images

Штучний інтелект став помічникам і в аналізі футбольних матчів, наслідках, тоталах. Одним словом допомагає букмекерським конторам. та любителям азартних ігор. Наприклад, Nerdy Tips створила ексклюзивне програмне забезпечення для аналізу та прогнозу на футбол. Адже кількість матчів, що проводиться по всьому світу, наприклад у вихідні дні, неможливо проаналізувати “вручну”. На допомогу букмекерським конторам і любителям ставок прийшла Nerdy Tips, яка за допомогою штучного інтелекту робить математичні розрахунки, враховуючи всі складові (стан команди, стан гравців, характеристика суперників), на результат будь-якого матчу.

Допомагає вирішити спільні питання

Штучний інтелект сьогодні є найголовнішим помічником тренерів та футболістів. За допомогою ШІ тренерський штаб та відділ аналітики кожного клубу оцінює готовність футболістів до навантаження під час тренувань і, головне, готовність гравця вийти на поле, провести весь матч або лише один тайм. Виявляється, за допомогою штучного інтелекту можна провести аналіз готовності суперника до матчу, що, безумовно, допомагає у розробці стратегії та стратегії. тактики на кожен окремий матч.

Футбольна медицина та ШІ

Штучний інтелект стає незамінним помічником спортивних медиків. ШІ вчасно попереджає про перевтому гравців, появу мінімальних пошкоджень, що сприяє недопущенню великих проблем зі здоров’ям футболістів. ШІ допомагає правильно вибрати шлях відновлення спортсменів, скласти індивідуальні фізіотерапевтичні та тренувальні програми, підібрати найкращий варіант раціону харчування для футболістів.

Скаути та штучний інтелект

Робота скаутів – одна із сфер, яка все більше користується штучним інтелектом. За допомогою ШІ можна проаналізувати, який саме футболіст підійде для посилення команди. ШІ видає порівняльну характеристику гравців навіть із різних регіонів світу та пропонує найкращий варіант.

Навіть стрес можна запобігти

ШІ сьогодні допомагає тренерському штабу розробляти індивідуальні програми тренувань для розвитку та прогресу молодих футболістів та досвідченіших. Всі пристрої, так звані носіння – смарт-годинник, камери і датчики збирають інформацію про здоров’я та фізичний стан футболіста під час тренувань та матчів – частота серцевого ритму, температура, артеріальний тиск. За допомогою таких пристроїв можна дізнатися навіть про психологічний стан гравця, наявність стресу або просто поганий настрій. Все це дуже допомагає тренерам, медикам та самим футболістам.

Як Ліверпуль використовує ШІ

Як з’ясувалося нещодавно, англійський “Ліверпуль” почав співпрацювати з лабораторією Google Deepmind, яка допомагає розрахувати результат матчу. А найцікавіше, за допомогою штучного інтелекту Google Deepmind розраховує варіанти результату кутових ударів та допомагає розробити тактику для досягнення вищого результату під час виконання стандартів. Тренери “Ліверпуля” вже сьогодні можуть використовувати ШІ для розробки тактик під час атак або захисту зі стандарту, розрахувати, хто з футболістів має шанс першим торкнутися м’яча (з огляду на вагу та зростання гравця), де гравець повинен знаходитися для досягнення результату. Звичайно, ШІ не замінить нам реальних футболістів, але допоможе зробити великий крок уперед у всіх аспектах усіма нашою улюбленою грою.

ШІ в народні маси

Штучний інтелект не оминає і вболівальників. Створюючи спортивні програми, ШІ може навчити будь-кого бажаючого грати у футбол, результативно тренуватися і стежити за своїм здоров’ям, наслідуючи приклад футбольних кумирів.

Новини партнерів

Комментарии: