Ліга націй. Україна – Албанія 1:2. Перша поразка від Албанії в історії

Україна – Албанія: розбір польотів після несподіваної поразки

Embed from Getty Images

На початку гри ми більше контролювали м’яч, але рідко доходили до ударів. Тактика Сергія Реброва не принесла несподіванок: єдина зміна – поява у стартовому складі Кабаєва замість травмованого Мудрика.

Україні було складно виявити креативність в атаці, хоча без м’яча команда виглядала краще, ніж із нею, нейтралізуючи атаки албанців. Однак албанські “орли” все ж таки регулярно створювали небезпечні моменти, на відміну від нас.

Українцям відверто не вистачало чіткої структури атак. До останньої третини поля ми доходили, але далі все зводилося до хаотичних навісів та подач. Основна ідея у грі української збірної так і не простежувалася, окрім надії на вольові камбеки. Загадкою залишалося, хто саме із дуету Шапаренко-Судаков веде гру в центрі — обидва намагалися це зробити, але безуспішно.

Українці часто залишали албанців за спинами і до середини першого тайму ледь не поплатилися за це. Асані на дальній штанзі не зміг пробити точно з-під Миколенка. До кінця першої половини матчу албанська команда активізувалася і була близькою до того, щоб відкрити рахунок, але Трубін рятував ситуацію. Перший удар українців у цьому матчі припав лише на 43 хвилину: Яремчук завершував швидку атаку, але не зміг переграти воротаря. Незабаром удари почали виникати частіше.

Перші тайми під керівництвом Реброва часто невдало. Найкращим гравцем української збірної у перші 45 хвилин був Забарний, який, незважаючи на молодість, виявляв зрілість та холоднокровність. У другому таймі українці традиційно активізувалися. За кілька хвилин після перерви вдалося відкрити рахунок: Миколенко подав із лівого флангу, і Конопля замкнув передачу.

Однак ненадовго стало спокійніше. Албанці досить швидко зрівняли рахунок після хаосу у штрафному майданчику українців — Ісмайлі забив після рикошетів, зробивши рахунок 1:1.

У наступній атаці Україна могла знову вийти наперед, але Циганков не зумів реалізувати шанс. Гра стала більш відкритою з моментами обох команд. Українці регулярно втрачали свої зони, і албанці виявилися точнішими, знову скориставшись нашими помилками.

Заміни від Реброва було зроблено традиційно пізно, після 70-ї хвилини. Зінченко та Малиновський з’явилися на полі лише в останні десять хвилин, хоча проблеми з організацією атак були очевидними.

Фінального штурму не вийшло. Найнебезпечніший момент мав Ярмоленко, але на цьому все й закінчилося. У результаті старт Ліги націй для нас виявився невдалим. Поразка від не найсильнішої Албанії показує, що нам рано в дивізіон A. Це факт.

Це перша поразка від Албанії в нашій історії: до цього ми мали п’ять перемог з різницею м’ячів 13:4.

Україна – Албанія 1:2


Голи: Конопля 49 – Ісмайлі 54, Асані 66

Україна: Трубін – Конопля, Забарний, Матвієнко, Миколенко – Судаков, Бражко (Малиновський 81), Шапаренко (Ванат 72) – Циганков (Ярмоленко 72), Яремчук, Кабаєв (Пихаленок 72).

Запасні: Бущан, Лунін, Бондар, Таловерів, Сидорчук, Степаненко, Ярмоленко, Малиновський, Ванат, Зінченко, Тимчик, Пихаленок.

Головний тренер Сергій Ребров.

Албанія: Стракоша – Хісай, Ісмайлі, Кумбулла, Мітай – Рамадані, Аслані – Лачі (Беріша 73), Н. Байрамі (Ходжі 77), Асані – Манай.

Запасні: Сімоні, Шеррі, Балліу, А. Байрамі, Ходжа, Узуні, Міхай, Сефері, Беріша, Хадрой, Спахіу, Абраші.

Головний тренер: Сільвіньо.

Попередження: Миколенко 69

Арбітр: Луїш Годінью (Португалія).

Новини партнерів

Комментарии: