Анонс та прогноз матчу Ліги чемпіонів “Шахтар” – “Аталанта”. 02.10.2024

У 2-му турі основного раунду Ліги чемпіонів 2-го жовтня 2024 року проведуть матч між донецьким Шахтарем та Аталантою. На нейтральній “Фелтінс Арені” італійці намагатимуться обіграти номінальних господарів.

Шахтар Донецьк – Аталанта: ключова статистика та тренди

  • Шахтар Донецьк виграв лише у двох із п’яти останніх матчах
  • Аталанта програла чотири з восьми крайніх зустрічей
  • Шахтар Донецьк виграє першу половину матчу у 46% випадків, Аталанта виграє у 44%

Прогноз на матч Шахтар Донецьк – Аталанта

“Гірники” продовжували домінування в українському футболі – минулий сезон закінчився черговим достроковим виграшем УПЛ. Ось на міжнародній арені вони виявили себе суперечливо: знову стали третіми у своїй групі Ліги чемпіонів, обігравали Барселону. Але у Лізі Європи, навіть утримавши взимку Судакова, одразу вилетіли від Марселя. Італійці ж у підсумку той турнір виграли – перший подібний успіх у їхній історії. Заодно вони повернулися до квартету найкращих Серії А. І лише поразка у фіналі кубка Італії псує картину.

У нинішньому сезоні “помаранчево-чорні” не дуже вражають. Головний фаворит уже встиг кілька разів, причому не найсильнішим суперникам – Поліссі та Олександрії, причому з останньої вели 2-0. Але й “бергамаска” не вражає: і в Суперкубку УЄФА програли 0-2 мадридському Реалу, і в Серії А програється більшість матчів. А з Болонею, яка теж здала, закінчили 1-1.

Обидва клуби стартували з нульових нічиїх. Українці приїжджали до Болоньї, і хоча Судаков одразу не реалізував у пенальті, здебільшого відбивалися, не створивши нових моментів з дебютантом. “Богиня” ж змогла дати бій Арсеналу, і якби не сейви Райї могли претендувати і більше ніж на 0-0. Ну чи хоча б Ретегі міг і реалізувати пенальті – не вийшло.

Шахтар Донецьк – Аталанта: Можливі стартові склади

Шахтар Донецьк (можливий склад): Різник – Педро Енріке, Матвієнко, Бондар, Конопля – Криськів, Бондаренко, Егіналдо, Судаков, Зубков – Сікан

Аталанта (можливий склад): Карнезеккі – Колашинац, Хін, Джимшити – Руджері, де Кетеларе, Лукман, Едерсон, де Рон, Дзаппакоста – Ретегі

Попередні матчі: Шахтар Донецьк – Аталанта

У 2019 році клуби вже грали в груповому раунді. І обмінялися виїзними перемогами, але у плей-офф пішли італійці.

Ставки

Гасперіні та його підопічні вважаються фаворитами. Але варто скасувати, що традиційно видовищні команди не дуже яскраво грають, особливо в Лізі чемпіонів – чекаємо “тотал менше 3,0 голів” (коефіцієнт – 1,65).

Новини партнерів

Комментарии: