Шахтар 0:3 Аталанта. Без шансів

“Гірники” знову повторили сумний сценарій, нагадавши нещодавню поразку київського “Динамо”.

Embed from Getty Images

“Шахтар” поступився не стільки через тактичну організацію чи індивідуальну майстерність, скільки через загальну перевагу суперника. Італійська “Аталанта” була швидшою, креативнішою, точнішою та інтенсивнішою в пресингу, що й принесло їй переконливу перемогу на очах 21 636 глядачів.

Найдивовижніше у цій грі – тактична розстановка “Шахтаря”. Три захисники, насичена середина поля, відсутність класичного форварда та флангів — все це не дало успіху. Гості впевнено розібралися із цією схемою.

Початок матчу був обережним, обидві команди поступово намацували свої можливості біля чужих воріт. Однак на 12-й хвилині ініціативу взяла “Аталанта”. Лукман першим завдав удару, який пішов повз ворота. Надалі він організував ще кілька гострих моментів, а на 21-й хвилині, після його подачі з кутового, Дьімсіті відкрив рахунок, без шансів для Різника.

Після цього “Аталанта” лише посилила тиск. Самарджич і де Кетеларе мали гарні моменти, але вони не змогли збільшити перевагу. А от “Шахтар” попереду мало що створював, незважаючи на спроби Зубкова та Гомеса прорватися до воріт суперника.

На 36-й хвилині Лукман знову був близьким до успіху, але влучив у перекладину. “Шахтар” до кінця першого тайму так і не зміг завдати жодного удару у ворота. Перед самою перервою “Аталанта” подвоїла рахунок завдяки голу Лукмана після передачі Колащинаца.

У другому таймі “Шахтар” почав активніше, і першим після перерви завдав удару Конопля, але його м’яч пройшов повз ворота. Проте вже на 48-й хвилині “Аталанта” забила третій м’яч – Дзаппакоста навісив, а Беллан виграв верхову боротьбу та відправив м’яч у ворота.

“Шахтар” намагався відповісти далекими ударами та навісами, але не зміг створити серйозних загроз. У середині другого тайму донеччани втратили Степаненка через травму, що ще більше послабило команду.

Подібно до “Динамо”, “Шахтар” також зазнав розгромної поразки 0:3 на домашній арені від італійського клубу. Обидва українські гранди зіткнулися з одними і тими ж проблемами в обороні, ставши “братами по нещастю”.

Новини партнерів

Комментарии: