Роналду та «МЮ» – «піти не можна залишитись»

Історія Кріштіану Роналду стала ледь не найбільш інтригуючою на трансферному ринку в поточне міжсезоння. Коли, здавалося, нічого не передбачало біди для «Манчестер Юнайтед», Кріштіану шокував керівництво своїм проханням про трансфер. Тільки сталося не так, як це планував сам португалець та його агент Жорже Мендеш. Тепер 37-річний форвард опинився в ситуації, коли правильно поставити кому буде вкрай складно: «Піти не можна залишитись».

Embed from Getty Images

Поведінка футболіста в цій ситуації виявилася неоднозначною. Він ризикнув своїм статусом справжньої легенди клубу, хоча довгий час був прикладом для наслідування серед молодого покоління. Так, ніхто й ніколи не перекреслить всі досягнення та речі, які він зробив для «МЮ», «Реала» та збірної Португалії, але своїми вчинками влітку 2022-го Кріштіану добряче нашкодив своїй репутації. На жаль, у пам’яті людей залишається лише недавня інформація, тим більше, якщо вона доволі контроверсійна. Кому, як не Роналду, це знати? Це ж його почали називати «добивалду», забуваючи, що він витворяв із м’ячем й суперниками в молоді роки.

А що тепер? А тепер Мендешу нікуди не вдалося влаштувати свого зіркового клієнта. Перехід у «Челсі» заблокував Тухель, у «ПСЖ» після приходу Кампуша змінилася філософія, яка ставить під питання й майбутнє Мессі, «Баварія» вирішила замінити Левандовського більш молодими виконавцями, а «Атлетіко» просто не має достатньо коштів, щоб дозволити собі придбати свого найголовнішого кривдника останніх десяти років.

Embed from Getty Images

І ось, 26 липня, Роналду нарешті повернувся у Манчестер. Він приїхав на клубну базу в Керрінгтоні з Мендешем, а пізніше туди підтягнувся ще Фергюсон. Саме сер Алекс й був одним із ініціаторів повернення Кріштіану на «Олд Траффорд», яке в підсумку видалося не надто грандіозним. Португалець опинився на роздоріжжі. По суті, зараз не залишилося варіанту, при якому форвард буде в цілковитому виграші. Плюси та мінуси навести не важко.

Повернення в «МЮ». Плюси

1. Перший пункт стосується саме клубу, адже манкуніанці розраховують на ветерана. Його хоче бачити в команді тен Гаґ, якого, якщо вірити чуткам, Кріштіану дуже поважає та вважає хорошим тренером;

2. Роналду, як не крути, залишиться вдома. Він опиниться в колективі, який вже трохи звик до нього. Як на футбольному полі, так й в публічному просторі;

3. У нього з’явиться змога довести, що він навіть у 37 здатен зробити вагомий внесок у повернення «МЮ» на вершину. Звісно, ця історія в теорії виглядала б набагато яскравіше, якби не бойкот передсезонного турне та постійні чутки про поїздки Мендеша в різні клуби. Тепер про лояльність, звісно, ніхто не згадає, але це черговий шанс під кінець кар’єри показати всім, чому саме КріРо добився таких успіхів.

Embed from Getty Images

Повернення в «МЮ». Мінуси

1. Мотивація. Спірне питання, так. Роналду – та людина, яку в останню чергу слід звинувачувати в непрофесіоналізмі. Але якщо його бажання покинути Манчестер настільки сильне, то зрив трансферу може вдарити по його моральному стані;

2. Відношення вболівальників. Усі розумітимуть, що нападник залишився лише з однієї причини – йому не вдалося знайти іншу команду;

3. Ризик відсутності результату. Якщо «МЮ» знову провалиться, то Роналду тепер ще дужче називатимуть головною «проблемою».

Трансфер в інший клуб. Плюси

1. Реалізація свого бажання, бити рекорди та грати в Лізі чемпіонів. Як виявилося, для Кріштіану це важливіше, ніж допомогти команді, яка подарувала йому білет у європейський футбол. Дивно, звісно, адже 5-разовий володар «Золотого м’яча» вже багато чого досяг, щоб зробити пріоритетними цілі рідного клубу, а не свої особисті;

2. Можливість прийняти ще один виклик у кар’єрі та впоратись з ним;

3. Можливість довести, що проблеми в Манчестері не були пов’язані з його поверненням.

Embed from Getty Images

Трансфер в інший клуб. Мінуси

1. Удар по репутації, яку Кріштіану так сумлінно будував впродовж довгих років;

2. Тиск результату. Все ж, 37-річний Роналду – не 30-річний. Не факт, що у новому колективі він буде зіркою. До нього буде прикуто ще більше уваги.

Одним словом, Роналду сильно помилився, затіявши весь цей спектакль. Йому потрібно розуміти, що з роками потрібно змінюватися. Як на футбольному полі, так і в плані поведінки. А не вимагати, як пишуть британські ЗМІ, розірвати чинний контракт.

Новини партнерів

Комментарии: