УЄФА затвердив напівавтоматичну систему визначення офсайду

У сезоні-2022/2023 у міжнародних матчах на клубному рівні під егідою УЄФА офіційно почне діяти напівавтоматична система визначення офсайду. Першою грою стане матч за Суперкубок УЄФА, надалі технологія застосовуватиметься на груповому етапі Ліги чемпіонів.

Фото – tracab.com

«УЄФА у постійному пошуку нових технологічних рішень, спрямованих на підвищення якості гри та допомогу суддям. Напівавтоматична система визначення офсайду – інноваційна технологія, яка дозволить бригадам VAR швидше та точніше визначати положення «поза грою», а це сприяє підтримці ритму гри та послідовності прийнятих рішень. Система готова до використання в офіційних матчах та застосування на кожному стадіоні Ліги чемпіонів», – наводить слова голови Суддівського комітету УЄФА Роберто Розетті офіційний сайт УЄФА.

Зазначено, що нова система працюватиме завдяки спеціальним камерам, здатним відстежувати 29 точок тіла кожного гравця. Всього з 2020 року було проведено 188 тестів, включаючи всі матчі Ліги чемпіонів минулого сезону, плей-офф жіночої Ліги чемпіонів, вирішальні матчі інших клубних турнірів та фінальну стадію жіночого Євро-2022.

У матчі за Суперкубок УЄФА 10 серпня зійдуться іспанський «Реал» (переможець Ліги чемпіонів) та німецький «Айнтрахт» (переможець Ліги Європи). Гра пройде до Гельсінкі.

Джерело – “Чемпіонат.com”

Новини партнерів

Комментарии: