«Штурм» – «Динамо». «Бенфіка», вже йдемо! Кваліфікація Ліги чемпіонів.

Вперше в поточній кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» опинилося в ролі фаворита. Затятих вболівальників це повинно було вже налякати. Ніколи подібні історії не закінчувалися добром, а серйозні звитяги українських клубів відбувалися саме тоді, коли вони перебували в ролі андердогів. Не до кінця зрозуміло, що саме впливає на таку тенденцію. Чи то недооцінка суперника, чи то труднощі з додатковим тиском, чи то просто відсутність досвіду гри з позиції сили на міжнародній арені.

Так, кияни подарували фанатам чудовий другий тайм у домашньому матчі в Лодзі, але не потрібно було зациклюватись на цьому. Те, що було зроблено, ніяк не повинно впливати на майбутнє. Тому вдвічі смішніше виглядали висловлювання експертів, які прирівнювали австрійський «Штурм» до команд рівня першої ліги. Насправді ж на динамівців чекав черговий важкий виїзд, на який потрібно було належним чином налаштуватися.

Embed from Getty Images

«Штурм» – «Динамо» 1:2

Гол: Гойлунд (27) – Вівчаренко (97), Циганков (112)

Вилучення: Сакарія (105+1)

«Штурм»: Зібенхандль; Данте (Шнегг, 102), Вютріх, Станкович, Аффенгрубер, Газибегович ; Прасс, Хірлендер (Демаку, 102), Хорват (Ланг, 84); Гойлунд (Любич, 75), Саркарія.

«Динамо»: Бущан; Кендзьора (Караваєв, 71) , Забарний, Сирота, Дубінчак (Вівчаренко, 71); Шапаренко, Сидорчук; Циганков, Буяльський, Шепелєв (Гармаш, 82 (Андрієвський, 99)); Бєсєдін (Ванат, 75).

Луческу, як і очікувалося, багато змін у складі не робив. У центрі захисту вийшов Сирота, замінивши, скоріш за все, травмованого Попова, а зліва на фланзі знову з’явився Шепєлєв. Він непогано себе проявив у першій грі, відігравши роль тіньового героя, постійно звільняючи простір для партнерів.

Найголовнішою несподіванкою стала відсутність Караваєва в стартовій 11. Людина, яка двічі здобувала для киян перемогу, знову опинилися на лаві для запасних. Залишалося сподіватися, що тренерський штаб бачить у ньому джокера, а Циганков дійсно встиг повністю відновитися після свого пошкодження.

По суті, перший тайм цього протистояння мало чим відрізнявся від стартових хвилин у попередній дуелі. «Динамо» віддало ініціативу, багато помилялося та заставляло набивати собі ціну Бущану. Постійні провали в опорній зоні та невимушені обрізки захисників призводили до небезпечних ударів по воротах українського колективу. Тільки якщо в Польщі цю ситуацію змінив гол Караваєва, то тут все сталося з точністю навпаки. Забили нам. Обрізка Бєсєдіна в центрі поля, а потім пасивність Сидорчука й неповороткість Кендзьори коштували пропущеного м’яча – 0:1. Здавалося, що динамівці от-то мають ввімкнутися в гру, як це було раніше з «Фенербахче» чи тим же «Штурмом», але цього не трапилося.

Можливості біля чужих володінь виникали тільки після діагоналей Шапаренка та Шепєлєва на дальню штангу, але у цей вечір ніхто не міг відгукнутися на простріли Кендзьори. Дубінчак також віддавав багато передач у штрафний, але у його випадку страждала саме якість пасів у виконанні адресата. Буяльський змарнував два напівмоменти, а з дальнім вистрілом Циганкова без проблем справився голкіпер австрійців. Його життя було не таким «веселим», як у Бущана, який більше п’яти разів рятував «Динамо». Одним словом, перша половина зустрічі нічим не порадувала вболівальників та, особливо, Луческу.

Другий тайм все ж повторив сценарій першої дуелі. «Штурм» майже миттєво зник з футбольного поля, а «Динамо» повернуло контроль над ситуацією. Правда, особливих дивідендів це не подарувало. Було таке собі володіння заради володіння, а по-справжньому небезпечних моментів одразу й не згадаєш. Серед них лише поодинокі спроби Циганкова та Дубінчака, які або були заблоковані, або виявилися занадто банальними.

Вчасно гру замінами оновив Луческу. Караваєв та Вівчаренко додали креативності, а Гармаш почав нав’язувати силову боротьбу на флангах. До речі, саме йому судилося втратити єдину супер-можливість для взяття воріт – у компенсований арбітром час Денис влучив у перекладину після подачі з кутового. Через декілька миттєвостей після цього матч перейшов у екстратайми.

У додатковий час все вийшло по шаблону протистояння з «Фенербахче» – результативна дія Вівчарена (цього разу гол) та червона суперника. У підсумку – 1:2 з голом Циганкова та вихід до наступної стадії! Там вже чекає «Бенфіка» з Яремчуком, яка стане останньою перешкодою на шляху до групи Ліги чемпіонів.

Новини партнерів

Комментарии: