Чи зможе Каземіро врятувати Манчестер Юнайтед?

Ще одна трансферна новина влетіла до європейського футболу. “Манчестер Юнайтед” оголосив про підписання бразильського півзахисника Каземіро. На цей раз «червоні дияволи» роблять правильний вибір. Ерік тен Хаг особисто був зацікавлений у придбанні 30-річного досвідченого Каземіро.

Embed from Getty Images

Не можна сказати, що “Реал” відпускає футболіста з легкістю. Без Каземіро розпадеться чудовий трикутник півзахисту «королівського клубу» – Модріч, Каземіро та Крос. Але «Реал» не залишиться у мінусі. Орельєн Чуамені, Камавінга і Себальос – велика сила в опорній зоні. А Модріч і Крос, хоч і не молоді, проте ще можуть показати хороший футбол.

Чи виграє від цього трансферу «МЮ», а ось Каземіро – точно у «плюсі» залишиться. З одного боку, переходити з успішнішого мадридського «Реала» до клубу, який дихає одними проблемами не дуже вірний хід. Але Каземіро все добре прорахував. Англійський клуб готовий платити бразильцеві приблизно 12 млн. євро на рік (попередня інформація). Каземіро, підписуючи контракт на 4+1, забезпечить себе та свою сім’ю сповна.

Ну і не слід скидати з рахунків легендарність «МЮ». Від чорної смуги не застраховані навіть найбільші. «червоні дияволи» мають ресурс згодом злетіти на вершину АПЛ.

На Каземіро, швидше за все, буде покладено головну роль у розбудові команди під керівництвом нового тренера. Ерік тен Хаг розраховує, що бразилець позитивно вплине на всю команду. Адже Каземіро психологічно налаштований на перемоги.

Embed from Getty Images

У скарбничці бразильця 17 трофеїв, із них п’ять – Ліги чемпіонів. Разом з Роналду та Вараном (ще одним екс-представником «Реала») у тен Хага може зародитися не менш унікальний трикутник, який може привести «Манчестер Юнайтед» до Ліги чемпіонів.

У чому ж унікальність Каземіро

«Якщо Каземіро піде, динаміка гри «Реала» в опорній зоні дуже зміниться», – казав Есебан Гранеро у 2020 році.

Хто б міг подумати в 2012, що Каземіро стане найкращим опорником Європи. Від бразильця відмовився «Інтер», говорячи, що футболіст має схильність до повноти. А “Реал” не побоявся, придбав тоді ще зовсім молодого бразильця. Але яким же важким і довгим був шлях футболіста до основи «королівського клубу»! Оренда в Кастилью, потім в Порту. А після всіх подорожей опорник все одно потрапив лише до резервної команди «Реала».

Каземіро заточено не на свій успіх, а на командний. Ця якість виявлялася у футболісті з юних років. Ось, наприклад, 2007 року юнацька команда «Сан-Паулу», в якій грав Каземіро, вирвала перемогу у «Шальке» (міжнародний юнацький турнір) у півфіналі. Натхненний тренер купив 15-річним хлопчакам піцу. Всі з задоволенням приєдналися до трапези, лише Каземіро стояв осторонь і сумував. На запитання тренера, чому Каземіро не торкається піци, юнак відповів: «Не треба було купувати піцу до фінального матчу». Вже в такому юному віці Каземіро розумів, що раніше святкування може нашкодити психологічно у фінальному матчі всій команді.

А ось ще один приклад. У 2019 році Каземіро у складі збірної Бразилії брав участь у Кубку Америки. Після турніру футболіст збирався у відпустку. У цей час “Реал” готувався до нового сезону на турнірі в США. Каземіро вирішив подивитися матч своєї команди з “Атлетіко”. Поразка «Реала» не просто засмутила бразильця. Каземіро відмінив відпустку і помчав «рятувати свою команду».

Звичайно, такі лідери просто необхідні сьогодні затихлому «МЮ».

Каземіро + Роналду

Коли Каземіро на полі, складається враження, що він із батареєю Duracell. З першої до останньої хвилини в кожному матчі він не зупиняється. Каземіро ніколи не вимагає відпочинок або заміну (якщо немає травм).

«Не має значення, десята хвилина матчу чи дев’яноста. Я завжди біжу за м’ячем», – це казав Каземіро після фіналу Ліги чемпіонів.

Embed from Getty Images

Насправді Каземіро та Роналду можуть стати добрими партнерами. А їхнє безмежне бажання перемагати принесе таку бажану для всіх користь «Манчестер Юнайтед». Ну хто ще, крім Роналду, приїжджає на кілька годин раніше часу на тренування і працює в тренажерному залі? Каземіро. Чи не так дивно. Адже всі ми знаємо про вроджену розслабленість бразильців. Але Каземіро розриває всі шаблони та доводить, що бразильці теж можуть тренуватися понад норму.

У Каземіро вдома стоять тренажери та гіпербарична барокамера, така сама, як у Роналду. Каземіро слідкує за своїм харчуванням. У його раціон не входять жирні бразильські калорійні страви, і, природно, алкоголь. Овочі, фрукти, риба та апельсиновий сік – основний раціон бразильця.

Каземіро-інтелектуал

Виходячи на поле, Каземіро практично завжди знає, що робитимуть його суперники. Перед кожним матчем бразилець відкриває програму Wyscout – платформу, яка видає нарізки роботи на полі всіх гравців. Футболіст уважно вивчає всі можливості та фінти майбутнього суперника і майже завжди може передбачити дії опонента.

Каземіро – такий собі «чистильник», який усуває помилки своїх партнерів (захисників та півзахисників). Він геніальний руйнівник атак суперника. А як бразилець прасує штрафний. У Суперкубку-2022 у Каземіро статистика просто супер: відборів – 9, перехоплень – 2, точний відсоток передач – 84,4. На тлі сіреньких Фреда та Мактомінейя («МЮ») Каземіро виглядає фантастично.

Каземіро – жорсткий півзахисник, не боїться йти у відбори, добрий у єдиноборствах і, звичайно, технічний футболіст. Ці якості ідеально підходять для АПЛ.

Embed from Getty Images

До Каземіро виявляли інтерес цього року топ-клуби Серії А та Ла Ліги. Але бразилець усім відмовляв. Він казав, що залишить «Реал» лише заради АПЛ. Мрія здійснилася. Каземіро вирушив підкорювати Англію. Ну а «МЮ» отримує опорника, у якого найкращі показники у передачах, відборі м’яча, блокуванні ударів, перехопленнях та боротьбі у повітрі (за статистикою Whoscored).

Найближчими днями Каземіро пройде медогляд у «Манчестер Юнайтед» і розпочне тренування з командою. А нам залишається чекати перший вихід бразильського опорника у складі «червоних дияволів» разом із Роналду, Вараном та компанією.

Новини партнерів

Комментарии: