Бенфіка – Динамо. Ані натяку на сенсацію – «орли» відправляють Динамо в Лігу Європи.

Результат першої зустрічі, на жаль, не давав приводів для оптимізму в контексті шансів киян на вихід до групової стадії ЛЧ. Домашня зустріч завершилась поразкою підопічних Луческу, і матч-відповідь у Лісабоні обіцяв бути не легшим. Але іншого виходу, як йти в атаку з перших хвилин, у Динамо все одно не було, і подивитись на те, як кияни спробують підійти до вирішення цієї задачі, було цікаво.

Луческу цього разу зробив ставку на Олександра Сироту в центрі захисту в парі з Забарним, тоді як ліворуч вийшов Вівчаренко. Олександр Караваєв очікувано замінив Циганкова на правому крилі атаки, а до опорної зони повернувся Сидорчук.

Бенфіка — Динамо Київ 3:0
Голи: Отаменді, 27, Рафа Сілва, 40, Нерес, 42

Бенфіка: Одіссеас — Жилберто, Отаменді, Морато, Грімальдо — Фернандес (Бернарду, 90), Флорентіну (Вайгль, 70) — Нерес (Гонсалвеш, 71), Рафа Сілва (Араужу, 70), Жуан Маріу — Рамуш (Муса, 52).

Динамо Київ: Бущан — Кендзьора, Забарний, Сирота, Вівчаренко (Дубінчак, 64) — Шапаренко, Сидорчук, Буяльський (Яцик, 90+3) — Караваєв (Царенко, 87), Бєсєдін (Бєсєдін, 64), Шепелєв (Тимчик, 87).

Попередження: Муса — Шапаренко

Embed from Getty Images

З перших хвилин матчу Бенфіка на правах господарів прибрала круглого до своїх ніг, одразу почавши нагнітати у наших воріт. Тиск португальців с кожною хвилиною був все відчутнішим, але довгий час «орлам» не вдавалося досягти бажаного: іноді виручав Бущан, іншим разом хибили вже самі господарі. Особливо запамʼяталися удар Грімальдо в стійку, та сейв Бущана після удару Нереса через себе.

Але в середині тайму гол таки дозрів – подача Нереса після розіграшу стандарту, і Отаменди на дальній стійці випередив Бєсєдіна. заштовхавши круглого у ворота. На жаль, після пропущенного голу Динамо зосвім розклеїлося, і до кінця тайму Бущан ще двічі встиг витягнути мʼяча з сітки власних воріт. Другий гол виник завдяки привозу від Сироти, який від лівого кута власного штрафного просто вивів на удар Рафу Сілву, ну а ще через дві хвилини Бенфіка вилетіла в стрімку контратаку, яку точним ударом завершив «екс-гірник» Давід Нерес. Абсолютно провальний тайм у виконанні динамівців, після якого друга половина матчу обіцяла стати доволі нудною.

Embed from Getty Images

Довгий час найцікавішим епізодом тайму другого було лише зіткнення двох одноклубників – Рамуш і Рафа Сілва влетіли у вкрай сильний стик. Настільки, що Рафі довелося перевʼязати голову, а Рамуша й взагалі замінити. Шо стосувалося безпосередньо футболу, то тут гра очікувано загальмувалась. Динамо лише зусиллями Сидорчука зуміло створиши щось схоже на момент – Сергій з великої відстані намагався закинути за комірець голкіперу, але трішки перестарався. У «орлів» моменти був набагато кращі. Спочатку Гонсалвеш зліва вискочив на ворота киян і пробив, але Бущан зумів скластися. Згодом Бенфіка мусила забивати четвертий, але Маріу з гарної позиції не влучив в ворота, а після ударів Енцо та Муси динамівців зумів врятувати Бущан, який до кінця матчу залишив рахунок на табло незміннним.

Бенфіка надвпевнено обігрує в обоих матчах киівське Динамо, і заслужено оформлює вихід до групової стадії найпрестижнішого клубного турніру Старого Світу. Таки варто визнати, що різниця у класі команд на даний момент є завеликою. Проте нашим вболівальникам не варто засмучуватися аж надто сильно – киян все одно чекає єврокубкова осінь, хоч і в Лізі Европи.

Новини партнерів

Комментарии: