Луческу: “Раніше у нас ніколи не було такого тяжкого періоду через поразки”

У суботу, 3 вересня, у матчі 3-го туру чемпіонату України київське «Динамо» з рахунком 2:3 поступилося луганській «Зорі». Зустріч проходила у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. До вашої уваги післяматчева прес-конференція головних тренерів команд.

  • Сьогодні футболіст “Динамо” Бражко, який виступає в оренді в “Зорі”, забив вирішальний м’яч. Раніше орендовані футболісти не грали проти “Динамо”. Що змінилося?

— Я не знав, що Бражко гратиме. Але незалежно від цього важливо, щоб він грав, підвищував свою майстерність. Можу лише привітати його із голом.

Працюючи у «Шахтарі», я також дозволяв деяким орендованим футболістам грати проти свого клубу. Але цього разу рішення ухвалював не я.

Я не займаюся орендованими гравцями, я займаюся своєю командою. Наші помилки в обороні непокоять. Це стало ключовим моментом сьогодні: адже ми були на ходу у другому таймі, готові були забити другий гол при рахунку 2:1, але знову допустили помилку…

Турбує і гра команди загалом. Багато нервів та суєти було у діях наших футболістів. Це дозволило супернику організуватися, виходити у добрі контратаки, за допомогою яких «Зоря» і забивала сьогодні.

Бажання у хлопців було велике. Але це бажання, навпаки, заважало їм — вони метушилися, поспішали. А швидко пропущений м’яч вніс додаткову знервованість. Не вдавалося правильно зробити останній пас — багато в чому саме через ці емоції та нервозність.

Перед матчем я сказав хлопцям, що ми зараз проходимо через тяжкий момент. Окрім негативних результатів, травми отримали Циганков та Попов, а сьогодні вночі до лікарні забрали Вівчаренка. Ці моменти позначаються загальному стані команди.

До початку сезону ми провели 21 контрольний матч, 18 з яких виграли, а 3 зіграли внічию. Ми були впевнені у своїх силах. Що сталося зараз, важко пояснити. Цей момент треба пережити.

Ми витримуємо навантаження, добре рухаємось. Швидше за все, проблеми в плані психології: футболісти довго не були з рідними, було багато роз’їздів, що вимотують. Одним словом, є чимало чинників, які сковують футболістів та створюють нервову атмосферу.

Наразі треба перемикатися на наступний матч, готуватися до поєдинку з «Фенербахче» у першому турі групового етапу Ліги Європи. У чемпіонаті України ми ще матимемо можливість надолужити втрачене, а в Лізі Європи треба чіплятися за кожне очко.

З жалем має знову сказати, що у матчах чемпіонату багато пауз, часто на поле виходять лікарі. Фрагментарний перебіг гри нервує футболістів, збиває ритм, не дає команді можливості показати свою гру. Судді постійно розповідають кожному футболісту, що треба робити, пояснюють причину зупинки гри тощо. Цим користуються команди, які ведуть у рахунку.

Вітаю «Зорю» та його тренера з перемогою. Наш суперник досяг такого результату, перш за все, за рахунок великого бажання здобути перемогу. «Зоря» грала розкуто, ми дозволяли їй багато вольностей, давали багато зон. Через нервозність припускалися багато помилок — як індивідуальних, так і тактичних.

Можна обговорювати наш склад на сьогоднішній матч, але з огляду на майбутні переїзди та насичений графік матчів я змушений проводити ротацію. Нікого не звинувачую з тих, хто грав у першому таймі, але треба було щось міняти, тож у перерві я й провів одразу три заміни.

Джерело – dynamo.kiev.ua

Новини партнерів

Комментарии: