Огляд групового етапу ЧС-2022

Наближається старт Чемпіонату світу з футболу, тому вже можна розглядати учасників у груповій стадії. Цього разу головний турнір пройде не влітку, а взимку, що слід брати до уваги. Чи здатні гравці адаптуватися до великого міжнародного змагання серед клубного сезону? Ставки на Чемпіонат світу з футболу враховують цей аспект.

У цьому матеріалі ми розглянемо перші чотири групи ЧС-2022. Звернімо докладну увагу на учасників квартетів A, B, C та D. Які з команд, що беруть участь, мають більше шансів на вихід у плей-офф, а хто залишить турнір відразу після групової стадії?

Чемпионат мира 2022 в Катаре

Група A

До числа учасників першої групи увійшли такі країни:

  • Катар;
  • Нідерланди;
  • Сенегал;
  • Еквадор.

За традицією організатор Чемпіонату світу потрапляє до першої четвірки, а його матч стає відкриттям усього турніру. При цьому для самого господаря змагання старт не обіцяє нічого хорошого. За всіма розкладами Катар вважається головним аутсайдером, а на вихід із групи від нього чекають лише віддані фанати. У команди зовсім немає досвіду на Кубках світу. В останні роки національна збірна дуже додала і непогано себе показала в інших міжнародних змаганнях, але цього явно недостатньо на даний момент.

З особливим натхненням жеребкування прийняли голландські фанати. На їхню думку, Нідерланди мають без проблем пробитися до 1/8 фіналу. На перший погляд це справді так, навіть котирування букмекерських контор відбивають високі шанси Нідерландів. Ось тільки варто розуміти, що Сенегал підходить до турніру в статусі чинного чемпіона Африки, а Еквадор належить до міцних колективів з Південної Америки. Ці суперники здатні створити інтригу та нав’язати боротьбу Нідерландам.

Група B

До числа учасників другої групи увійшли такі країни:

  • Англія;
  • Іран;
  • Уельс;
  • США.

У квартеті B ситуація приблизно схожа. Тут також є явний фаворит, цього разу в особі Англії, яку відносять до претендентів на Кубок світу. Букмекери вже відкрили лінію для ставок на переможця ЧС-22, і зараз можна поставити на Англію за вигідним коефіцієнтом. Тільки вибирайте надійні БК, які гарантують виплати, рейтинг букмекерських контор містить таких операторів.

Другу путівку до 1/8 фіналу мають розіграти між собою збірні США та Уельсу. Обидві команди зустрінуться у першому турі, тому головна інтрига другого учасника плей-офф може бути розгадана вже після цієї зустрічі.

Аутсайдером тут виглядає Іран, який уже втретє поспіль відбирається на Чемпіонат світу з футболу. За історію виступів на мундіалі іранської збірної не вдавалося подолати груповий етап. У такий розклад не віриться і зараз.

Група C

До числа учасників третьої групи увійшли такі країни:

  • Аргентина;
  • Мексика;
  • Польща;
  • Саудівська Аравія.

У цьому квартеті цілком може статися інтрига. Так, Аргентина вважається фаворитом не лише своєї групи, а й усього ЧС загалом. Проте суперники у неї досить міцні, що відбивають коефіцієнти. У колектив Ліонеля Мессі букмекерські контори вірять не так сильно, як до Англії чи Нідерландів. Вони припускають, що аргентинці можуть не посісти перше місце у четвірці або навіть не вийти у плей-офф.

Мексика та Польща виглядають досить сильними збірними, здатними нав’язати боротьбу. Навіть шанси на 1/8 фіналу мають приблизно однакові. Як і у попередній четвірці, тут обидві збірні проведуть між собою перший матч. Дізнатися, хто вийде звідси до плей-офф, можна буде вже після стартового туру. А Саудівська Аравія складе їм компанію, підходячи в статусі явного аутсайдера.

Група D

До числа учасників четвертої групи увійшли такі країни:

  • Австралія;
  • Данія;
  • Туніс;
  • Франція.

Багато хто помітив, що група D відповідає тій, що ми могли побачити в квартеті C на попередньому Чемпіонаті світу в Росії. Тільки тоді замість Тунісу суперником стали футболісти із Перу. Цілком імовірно, що на нас чекає повторення з минулого розіграшу Кубка світу. Франція має знову вийти у плей-офф, незважаючи на погані результати у недавніх матчах. Чого тільки вартий статус чинного чемпіона. А ось компанію їй з більшою ймовірністю складе Данія. Наскільки з таким розкладом не погоджуються гравці з Тунісу та Австралії, ми побачимо вже на турнірі. Номінально обидві збірні виглядають головними аутсайдерами у цій четвірці, які мають залишати змагання після групової стадії. Основна інтрига у тому, хто їх займе третє місце у групі D.

Новини партнерів

Комментарии: