“Шахтар” – “Селтік”. Передматчева прес-конференція Ігора Йовічевіча. Ліга чемпіонів

Головний тренер донецького “Шахтаря” Ігор Йовічевич на передматчевій прес-конференції поділився своїми очікуваннями від поєдинку 2-го туру групового етапу Ліги чемпіонів із шотландським “Селтіком”, повідомляє офіційний сайт “гірників”.

Фото – офіційний сайт ФК “Шахтар”

– Уже обговорювали з Мар’яном Шведом «Селтік», адже свого часу гравець виступав у складі шотландців?
– Мар’ян не зміг сильно допомогти, адже «Селтік» дуже змінився, відколи Швед грав за них. Зараз ми говоримо про нову команду, яка з новим головним тренером дає чудовий результат у чемпіонаті Шотландії. Вони переконливо виглядають, грають у динамічний агресивний, комбінаційний футбол атакувального типу. Як мінімум завтра нам буде важко протистояти в бажанні, динаміці, боротьбі, єдиноборствах, але ми не можемо поступитися.

– Після вдалого дебюту можна сказати, що ви адаптувалися до Ліги чемпіонів або нервозність однаково є?
– Нервозність є завжди. Я гадаю, що це й рухає тебе вперед. Є адреналін, спортивний страх, а без страху немає куражу та хоробрості. Завтра на нас чекає важкий матч, у грі з «Лейпцигом» ми показали, на що здатна ця команда, проте наша молода команда ще будується і формує менталітет переможців через такі важкі матчі, й ми бажаємо це продовжити. Як мінімум у цьому поєдинку всі мають зіграти, як у матчі з «Лейпцигом», аби жоден футболіст не випав, а продемонстрував свою найкращу гру в кар’єрі. Завтра ми гратимемо з опонентом, який перебуває у відмінній формі. Гадаю, є кілька варіантів перемогти в цьому матчі як з м’ячем, так і без м’яча. В останньому матчі з «Чорноморцем» ми 70% часу володіли м’ячем, але не забили три-чотири м’ячі, й були труднощі. А в грі з «Лейпцигом» володіння становило 39%, однак ми видали шалений матч і скористалися простором. Питання в тому, що ми робимо та наскільки ефективно це робимо в той період, коли в нас м’яч. Повторюся: чекаємо важкого матчу, проте хочемо дістати задоволення й переконати себе, що ми можемо ще раз зіграти на тому ж рівні, що і з «Лейпцигом». У команді гарна атмосфера, всі готові до завтрашнього матчу, але, щоб усе закінчилося позитивно, потрібен збіг багатьох факторів. Ми готові й ми можемо!

– Уже встигли призвичаїтись у Варшаві або таки всі матчі Ліги чемпіонів цього сезону для «Шахтаря» будуть виїзними?
– На жаль, ми не можемо грати на території України через поточний політичний стан. Ми перебудовуємось на те, що повинні прийняти в нинішній ситуації, а варіант із Варшавою виник кілька місяців тому. Тренування проходитимуть у спортивному центрі «Легії», за що дякую цьому клубові. «Шахтар» щиро вдячний за те, що нам надали чудовий, практичний і величезний комплекс. Нам дають змогу спокійно тренуватися в умовах, яких потребує професійний клуб. Як мінімум єврокубкові матчі ми гратимемо на стадіоні «Легії», а далі дивитимемось, що станеться з чемпіонатом. Повторюся: я вдячний «Легії» за розуміння ситуації та надання оптимальних умов для роботи.

– Чи відома вам кількість квитків, проданих на матч, і скільки вболівальників з України зможе відвідати гру?
– Сподіваюся, буде аншлаг. Хотілося б дістати поштовх та енергію від уболівальників битися від перших хвилин до останніх, думаючи про перемогу й про те, як її досягти. Вони повинні пишатися нашими бійцівськими якостями – ми гратимемо для вболівальників. Зараз усі не в найкращих умовах, і багато хто з тих, хто завтра буде на стадіоні, мають труднощі, ми це розуміємо. Завтра гратимемо не лише за «Шахтар», а й за вболівальників. Сподіваюся, завтра всі разом ми успішно проведемо матч, хоч у жодній грі Ліги чемпіонів ми не фаворити, фаворити – «Лейпциг», «Селтік» і «Реал». Ми скромні, розуміємо, на що здатні, проте якщо є енергія від уболівальника, то у футболі немає нічого неможливого. Ми віримо в перемогу.

Нагадаємо, що зустріч «Шахтар» – «Селтік» відбудеться 14 вересня у Варшаві. Початок – о 19:45 за київським часом.

Новини партнерів

Комментарии: