Андрій ЯРМОЛЕНКО: “Сподіваємося, що переможемо, але розуміємо, що буде важко”

Півзахисник збірної України Андрій Ярмоленко на передматчевій прес-конференції поділився своїми очікуваннями від поєдинку групового раунду Ліги націй із національною командою Шотландії, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Фото – офіційний сайт УАФ

— Ви знову прибули до Глазго. Як тут почуваєтеся?

— Спогади про попередні поєдинки, які були на цьому стадіоні, дуже позитивні. Однак це вже історія. Зараз ми налаштовуємося на нову гру, на новий бій. Сконцентровано готуємося до завтрашнього матчу.

— З якими думками й силами підходите до зустрічі із Шотландією?

— Ми думаємо про те, щоб виграти цей матч. Ти завжди маєш думати про це, якщо граєш у футбол. Звичайно, ми знаємо, що Шотландія — сильна команда. Проте ми маємо власний план на гру, концентруємося. Ми знаємо, як грати. Сподіваємося, що переможемо, але розуміємо, що буде важко.

— Збірну росії не допустили до жеребкування Євро-2024. Як ви сприйняли цю новину? Також щодо потенційного товариського матчу збірної Боснії і Герцеговини з росією — що ще можна зробити, аби завадити проведенню цього поєдинку? Що у збірній України думають із цього приводу?

— Моя думка щодо російського футболу, спорту, абсолютно всього — цю країну потрібно ізолювати від усього світу, оскільки це країна-терорист. Щодня вони вбивають українців, наших дітей. Тому ні про який спорт не може бути мови. Тому у збірній України всі хочуть тільки одного — щоб цю країну карали якнайсильніше. Тому ми тільки за те, щоб їх просто ізолювали від усього світу. Я радітиму, якщо їх виключать не лише з футболу, а й з усіх можливих змагань.

— Востаннє Україна грала на «Хемпден Парк» у червні. Це був перший офіційний матч після початку широкомасштабного російського вторгнення. Як ви ставитеся до майбутньої гри? Як змінилася ситуація в команді з того часу?

— Нічого не змінилося, у нас у країні йде війна. Ми хочемо своєю грою приносити нашим уболівальникам, українцям хоч якусь радість. Ми граємо зараз за наших людей, за всіх тих, хто зараз в Україні й хоче просто якось відволіктися від війни. Ми повинні зробити так, щоб в українців з’явилася хоча б маленька посмішка на обличчі, хоча б на 90 хвилин.

— Чи ви зараз фізично почуваєтеся краще, ніж напередодні червневих матчів національних команд?

— Мені здається, що так. Ми з «Аль-Айном» провели вже три гри в чемпіонаті. Я думаю, що знаходжуся в кращому стані. Але це покаже тільки завтрашній матч. Для футболіста найголовніше — проводити офіційні поєдинки. Зараз я граю, я задоволений, мене все влаштовує, почуваюся добре. Сподіваюся, завтра зможу допомогти команді.

Додамо, що зустріч Шотландія – Україна відбудеться 21 вересня у Глазго. Початок – о 21:45 за київським часом.

Новини партнерів

Комментарии: