Daily Mail: УЄФА відмовиться від ідеї про 32 збірні у фінальній частині чемпіонату Європи

Плани розширити фінальну частину чемпіонату Європи з футболу до 32 команд не отримають розвитку в УЄФА. Про це стало відомо про Daily Mail.

Фото – AFP

У 2016 році кількість учасників фінальної частини Євро була збільшена до 24 збірних, а до цього їх було 16. Після цього в УЄФА почали розглядати питання додаткового розширення – починаючи з турніру, який відбудеться влітку 2028 року.

Проте європейські мовники, за даними британського таблоїду, повідомили робочій групі УЄФА, що кваліфікаційний турнір, за підсумками якого у фінальну частину потрапляють 32 із 55 національних збірних, нецікавий. Він мав би низьку комерційну цінність. Більшість матчів відбіркових груп були б передбачуваними.

Остаточне рішення буде ухвалено на засіданні виконкому УЄФА у листопаді.

Раніше ЗМІ повідомляли, що УЄФА розглядає питання розширення учасників фінальної частини Євро до 32. Однією з причин називалося згладжування формату турніру. Починаючи з чемпіонату Європи 2016 року, у плей-офф, окрім перших двох команд з кожної групи, також виходять чотири найкращі команди, які посіли треті місця. Однак за такої системи деяким командам доводиться чекати на останні матчі на груповому етапі Євро, щоб дізнатися, чи вийшли вони в плей-офф.

Джерело – «Чемпіонат.com»

Новини партнерів

Комментарии: