Вірменія – Україна. Передматчева прес-конференція Олександра Петракова. Ліга націй

Головний тренер збірної України Олександр Петраков на передматчевій прес-конференції поділився своїми очікуваннями від поєдинку 5-го туру групового етапу Ліги націй з національною командою Вірменії, повідомляє офіційний сайт УАФ.

Фото – офіційний сайт УАФ

— У минулому матчі ви поступилися Шотландії. Не грав Зінченко — це якось вплинуло на дії вашої команди?

— Зінченко — лідер збірної України, нам його не вистачало, але це футбольне життя. Він мені зателефонував, розповів про травму, був розчарований, що не допоможе. Наразі в нас немає п’ятьох основних гравців. Для нас це багато, але шанс отримають інші футболісти.

— Що вам не вдалося в поєдинку проти шотландців?

— Я вже говорив про те, що в України не так багато виконавців. Нам дуже важко грати, коли випадають три-чотири футболісти. Хлопці, які вийшли, дуже старалися, але вони поки що не готові грати на такому рівні. Ми протистояли команді, де всі виступають в АПЛ. Я не можу сказати, що нам не пощастило, — цього разу суперник нас переграв. Після червневого поєдинку із Шотландією Стів Кларк говорив те саме про нас, а зараз я скажу, що вони переграли нас. Шотландці перевершили нас у бажанні. Багато хто з хлопців був не готовий. Їм про це говорили, налаштовували. Однак це Ліга націй. Право на помилку мають усі. Це — футбол, це спорт.

— Як ви оцінюєте ваші шанси в матчі проти Вірменії?

— Я дивився багато поєдинків вірменської збірної, у неї хороший тренер, іспанський фахівець. Суперник гратиме на домашньому стадіоні. Ви знаєте, що ми зараз не можемо грати вдома — завжди граємо на виїзді. Тому я розцінюю шанси в завтрашній грі як 50 на 50.

— Яка кадрова ситуація в команді? Чи готовий зіграти Миколенко?

— У нас зараз 24 виконавці — три голкіпери, 21 польовий гравець. Прилетів Сарапій, Миколенко здоровий. Усе добре, усі здорові.

— Чому ви довикликали Сарапія?

— У нас вісім жовтих карток. Наступна картка — і гравець пропускатиме матч із Шотландією. Гра з Вірменією буде нервовою, нам потрібні очки, як і супернику. Тренер повинен думати наперед.

— Чи запланований на листопад збір національної команди?

— Це вирішую не я, а керівництво УАФ. Я в серпні їздив по клубах, просив їх, щоб вони дозволили нам провести два поєдинки в листопаді. Попередньо погодилися, але потім мені відповіли відмовою. Тож у листопаді команда збиратися не буде. Наступний збір відбудеться вже в березні наступного року.

Напомним, что встреча Армения – Украина состоится 24 сентября, в Ереване. Начало – в 16:00 по киевскому времени.

Новини партнерів

Комментарии: