Інтер – Барселона. «Нерадзурі» мінімально перемагають Барсу у скандальному матчі. Ліга Чемпіонів.

Враховуючи те, що в «групі смерті» Баварія стартувала з двох перемог над Інтером та Барсою, саме між «нерадзурі» та «блаугранас» повинна була відбутись боротьба за друге місце в таблиці квартету. Звісно, робити завчасні висновки по підсумкам двох турів не варто, але форма мюнхенців у Лізі Чемпіонів підштовхує до саме таких роздумів.

Барса гарно розпочала сезон, програвши лише Баварії (при доволі гарній грі), в чемпіонаті команда Хаві очолює турнірну таблицю разом с Реалом. Все було б взагалі прекрасно, але сталася міжнародна пауза – і аж пʼять гравців каталонців травмувалися в цей період. Особливо постраждала оборона – в матчах за свої національні збірні травмувалися Араухо та Кунде, а Бельєрін отримав пошкодження на тренуванні Барселони.

У Інтера сезон складається важче – команда Індзагі підходила до поєдинку з синьо-гранатовими у доволі поганій формі, програвши два останні матчі чемпіонату. Наразі «нерадзурі» перебувають на девʼятому місці в Серії А, і над коучем міланців явно згущуються хмари.

На фоні кадрових проблем Хаві випустив зі старту доволі експериментальну четвірку в захист – в центрі оборони вийшли Гарсія та Крістенсен, а місця на флангах зайняли Роберто та Алонсо. В інших лініях тренер каталонців, на щастя для нього, міг розраховувати на найсильніших. Сімоне Індзагі, в свою чергу, вирішив використати з перших хвилин Онана в рамці воріт, а де Врея в трійці центральних захисників. Мхітарян доволі неочікувано вийшов в центрі поля, в парі нападників із Лаутаро зʼявився Корреа.

Інтер — Барселона 1:0
Гол: Чалханоглу, 45+1.

Інтер: Онана — Шкрініар, де Врей (Ачербі, 77), Бастоні — Дарміан (Госенс, 77), Барелла, Чалханоглу (Асллані, 84), Мхітарян, Дімарко (Думфріс, 76) — Корреа (Джеко, 57), Мартінес.

Барселона: тер Штеген — Роберто, Крістенсен (Піке, 58), Гарсія, Алонсо (Бальде, 64) — Гаві (Кесс’є, 83), Бускетс, Педрі — Рафінья (Фаті, 64), Левандовські, Дембеле.

Попередження: Барелла, Чалханоглу, Мартінес, Бастоні, Онана — Бускетс, Гаві

Embed from Getty Images

Барса очікувано почала зустріч активніше, але господарі діяли надійно в обороні. Мало того, саме Інтер створив перший момент у матчі – потужний постріл Чалханоглу із центральної зони перед штрафним тер Штеген перевів над воротами. Але ініціатива все ж таки була за Барселоною – гості активно вступали у пресинг, і «нерадзурі» раз за разом допускали втрати мʼяча на своїй половині поля.

Тим не менш, господарі впорались с тиском каталонців, а приблизно з середини тайму почали активно погрожувати воротам тер Штегена. Не щастило Інтеру лише з офсайдами – через положення «поза грою» були відмінені пенальті за гру рукою Гарсії, а також гол Корреа. Барса після екватору тайму виглядала доволі кволо, і чим ближче було до закінчення тайму, тім більше гра затримувалася в центрі поля. І коли здавалося, що ось-ось пролунає свисток арбітра на перерву, Інтер таки встиг покарати каталонців – після передачі Дімарко Чалханоглу прицільно пробив у лівий нижній кут воріт Барси, завдяки чому його команда пішла на перерву, ведучи в рахунку.

Embed from Getty Images

Вийшовши з роздягальні, каталонці швидко заволоділи мʼячем і почали бомбардувати штрафний суперника навісами. Але ніяк тиск Кулес не конвертувався в небезпеку – гості діяли вкрай передбачувано. Згодом моменти таки пішли: спочатку Онана парирував постріл Дембеле в ближній кут із лівого флангу штрафного, а пізніше команди зуміли зрівнятися по відміненим голам – Педрі скористався помилкою Онани і переправив мʼяч в ворота Інтера, але перед тим Фаті зіграв рукою.

На заключних хвилинах гри Інтер повністю перейшов на гру другим номером, і робив це доволі вдало – суперник просто не пропонував господарям складних задач. Але вже в доданий арбітром час стався доволі скандальний момент – після подачі Роберто рукою в своєму штрафному майданчику зіграв Думфріс, але після перегляду ВАР бригада арбітрів чомусь пенальті не призначила.

Інтер здобув мінімальну перемогу вдома над Барселоною, завдяки чому команда Індзагі піднімається на друге місце в групі. Колектив Хаві нічого не зміг протиставити захисту суперників на Джузеппе Меацца, і тепер Барсі кров з носу потрібно перемагати італійців на Камп Ноу. Адже для клубу рівня Барси вилітати з групи другий сезон поспіль – доволі ганебне явище.

Новини партнерів

Комментарии: