Реал Мадрид – Шахтар. «Гірники» мінімально поступаються Реалу, але залишаються на другому місці. Ліга Чемпіонів.

Вже третій рік поспіль донецький Шахтар зустрічається на груповому етапі Ліги Чемпіонів з мадридським Реалом. З одного боку глядачам, напевне, зустрічі «гірників» та «вершкових» встигли трішки надокучити, з іншого ж – для сьогоднішньої молодої команди Йовічевіча матчі з «бланкос» є прекрасною можливістю набратися гарного досвіду, а персонально гравцям – показати себе у матчі проти діючого володаря кубка.

Шахтар непогано стартував у поточному розіграші, здобувши чотири очки у перших двох турах. Тому Йовічевіч вдався лише до «косметичних» змін у стартовому складі – замість Тейлора справа в обороні вийшов Конопля, зліва зʼявився Михайліченко. В іншому ж – вся та ж група атаки без номінального центрфорварда – Траоре та Сікан залишилися на лавці для запасних. У стартовому складі суперника хотілось би виділити нашого Луніна – для Андрія цей матч став дебютним у ЛЧ. В запасі із гравців основи залишився лише Модріч, якого в центрі поля замінив Вальверде.

Реал — Шахтар 2:1
Голи: Родріго, 13, Вінісіус, 28 — Зубков, 39

Реал: Лунін — Карвахаль, Мілітао, Алаба, Менді — Вальверде, Чуамені (Камавінга, 75), Кроос — Родріго (Асенсіо, 80), Бензема, Вінісіус.

Шахтар: Трубін — Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко — Степаненко (Траоре, 89) — Швед (Петряк, 67), Бондаренко, Судаков (Джурасек, 88), Мудрик — Зубков (Сікан, 67).

Попередження: Бондар, Мудрик.

Embed from Getty Images

Зі стартових хвилин гра очікувано закріпилась на половині поля Шахтаря. Гравці у білих футболках методично й без поспіху плели мережива своїх атак. Доволі швидко Реал зумів відкрити рахунок – Родріго отримав мʼяч на підступах до штрафного майданчику, обігрався з невдало зігравшим Степаненко, та наніс точний удар у правий нижній кут. Забивши, Реал навіть не думав зупинятися. Удар Вінісіуса заблокував Бондар, а після удару Бензема та рикошету від Михайліченко вперше по справжньому врятував свою команду Трубін. Але і він був безсилим, коли «вершкові» розіграли шикарну комбінацію за участю Бензема, Вальверде, Родріго та Вінісіуса, яку точним ударом у кут воріт завершив останній.

Мадридці продовжили знущатися, і лише якимось дивом не зуміли забити втретє. Трубін героїчно впорався з ударами Вальверде та Бензема, сам Карім примудрився не влучити у ворота з 12-ти метрів, пробиваючи без перешкод. Два гарних моменти також запоров Вінісіус. На цьому фоні гол Шахтаря здавався чимось неймовірним, і коли він стався, саме таким епітетом його і можна було нагородити. І справді, «гірники» забили на рівному місці, і гол вийшов напрочуд чудовим – Мудрик віддав на Михайліченко, який виконав навіс на Зубкова, а Олександр боковими ножицями класно поклав мʼяч у самий кут воріт Луніна. На перерву команди пішли при мінімальній перевазі Реала.

Embed from Getty Images

Після перерви одразу ж міг забивати Вінісіус – бразилець невдало пробив головою після класного навісу Менді. Шахтар відповів напів-моментом Мудрика – після пасу Судакова Михайло втік від двох, але нога Менді врятувала господарів. Реал продовжував створювати моменти, але «вершкові» не найкращим чином діяли у завершальній стадії атак. Могли забивати Бензема, Родріго та Вінісіус, але кожен раз щось заважало мадридцям забити третій гол.

Шахтар знову мав натяк на гольовий момент, коли після навісу Михайліченко на виході невдало зіграв Лунін, але Конопля з відскоку не зумів як слід влучити по мʼячу. Хоча відігруватися треба було нашій команді, ніякою навалою на останніх хвилинах і не пахло – заключна частина матчу подарувала глядачам ще декілька нереалізованих «вершковими» моментів. Не пощастило Бензема та Асенсіо – француз пробив мимо з гарної позиції, а удар Асенсіо прийняла на себе штанга.

Шахтар вперше програє у цьому сезоні, мінімально поступившись Реалу. «Гірникам» дуже пощастило, що атакуючі гравці Мадриду встали сьогодні не з тої ноги, адже пропускати наша команда, чесно кажучи, сьогодні мала б набагато більше. Дива не сталося, але те, що Шахтар зумів нав’язати інтригу по такій грі – вже досягнення.

Новини партнерів

Комментарии: