Шахтар – Реал Мадрид. «Гірники» не втримали перемогу на останніх хвилинах. Ліга Чемпіонів.

Матч тижневої давнини на Сантьяго Бернабеу очікувано був доволі одностороннім по грі, але, що здивувало, не по рахунку. Шахтар поступився «вершковим» лише мінімально, забивши у першому таймі гол-красень, та дивом зумівши не пропустити більше двох мʼячів у свої ворота. Тоді атакуюча лінія Мадриду явно встала не з тої ноги, і усім нам дуже хотілося, щоб сьогодні вже на стадіоні “Війська Польського” у Варшаві їх супроводжувало таке ж саме невезіння.

У порівнянні з першим матчем, Йовічевіч зробив лише одну зміну у стартовому складі своєї команди – замість Шведа на правому фланзі півзахисту вийшов Зубков, який раніше виконував роль центрального нападника, а на місці Олександра з перших хвилин зʼявився Лассіна Траоре. Анчелотті, у свою чергу, перетасував оборону, вирішивши використати в лінії захисту з перших хвилин Лукаса Васкеса, Начо та Рюдігера. В запасі також залишився Вінісіус, місце якого в атаці зайняв Еден Азар.

Шахтар — Реал 1:1
Голи: Зубков, 46 — Рюдігер, 90+5

Шахтар: Трубін — Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко — Степаненко — Зубков (Тейлор, 82), Бондаренко, Судаков (Джурасек, 81), Мудрик (Петряк, 85) — Траоре.

Реал: Лунін — Васкес, Начо, Рюдігер, Менді (алаба, 68) — Вальверде (Камавінга, 68), Чуамені (Модрич, 57), Кроос — Родріго (Асенсіо, 68), Бензема, Азар (Вінісіус, 57).

Попередження: Конопля, Бондаренко — Мілітао (не на полі)

Embed from Getty Images

Початок матчу пройшов доволі спокійно – монументального домінування Реалу бачити не доводилось, і Шахтар акуратно, але теж атакував. Активними були фланги у лиці Зубкова та Мудрика, але «гірникам» чогось не вистачало. Мадрид також не балував глядачів гострими атаками, а Трубін довгий час був практично без роботи, за виключенням удару Бензема, з яким Анатолій впорався.

Гра більше розкрилася лише у другій половині першого тайму. Шахтар запамʼятався симпатичною атакою, коли Бондаренко ледве не вивів Зубкова віч на віч з Луніним, але пас Артема, нажаль, не пройшов. В свою чергу у Реала було два удари з гострого кута протягом однієї атаки від Бензема і Родріго, а також щільний дальній постріл від Вальверде – Трубін впорався, і зберіг нулі на табло перед перервою.

І вже на першій же хвилині тайму другого Шахтар зумів вийти вперед у цій зустрічі! Спрацювала та ж звʼязка, що і тиждень тому – Михайліченко з лівого флангу виконав подачу на Зубкова, який головою пробив у дальній кут воріт Луніна, відкривши рахунок. Анчелотті одразу ж кинув у бій важку артилерію у лиці Модріча та Вінісіуса, але одразу ж забрати ініціативу «вершкові» не змогли. Мало того, Шахтар мав прекрасну можливість забити вдруге: Траоре зумів зберегти м’яч у боротьбі проти Луніна на правому фланзі штрафного, але пробив над воротами. Також гарно бив з дальньої відстані Зубков, але Лунін перевів постріл свого співвітчизника на кутовий.

Embed from Getty Images

Далі пішла гра на зустрічних курсах – Асенсіо трішечки на встиг на закидання Вінісіуса на дальню стійку, а у відповідь Мудрик ледве не вивів Сікана один на один, але, нажаль, захисник мадридців перехопив передачу. Реал очікувано почав підтискати ближче до кінцівки матчу, і гості мали декілька справді гарних можливостей зрівняти рахунок. Вінісіус і Рюдігер замикали подачі одноклубників із гарних позицій, але влучити не вдавалося. І все ж Шахтар не втримав перемогу. Подача Крооса в лівого флангу завершилася помилкою Трубіна на виході – замість мʼяча Анатолій влучив кулаком у голову Рюдігера, який миттю тому відправив круглого у кут наших воріт…

Якщо перед грою нічия здавалася гарним результатом, то дивлячись на хід матчу, ми звісно залишаємося трішки засмученими. Шахтар мав всі шансі забрати три очки у сьогоднішній зустрічі, але у найважливіший момент від «гірників» відвернулась фортуна. Шахтар тимчасово опускається на третє місце у групі, і буде вирішувати свою єврокубкову долю уже в матчах з прямими конкурентами.

Новини партнерів

Комментарии: