“Шахтар” – “Динамо”. Післяматчева прес-конференція Мірчі Луческу. УПЛ

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу поділився враженнями від поєдинку 7-го туру УПЛ із донецьким «Шахтарем», повідомляє офіційний сайт «гірників».

Фото – офіційний сайт ФК “Шахтар”

– Містере, складна гра вийшла для вашої команди. Ваш аналіз, що сьогодні не вдалося київському «Динамо»?
– «Шахтар» заслужив перемогу. На тлі наших неймовірних помилок «Шахтар» виглядав свіжішим, грав на інших швидкостях, а ми не могли піднятися до їхньої швидкості й поступалися в цьому суперникові. Гра була рівною до певного моменту – доки ми не відпустили суперника під час кутового, коли пропустили перший гол. Кутовий і пенальті – це моменти відсутності концентрації уваги під час стандартів, що дозволило суперникові забити м’яч і заробити одинадцятиметровий. Молодець Руслан – витягнув цей м’яч. Початок другого тайму був гарним – ми забили гол. Однак одразу, буквально за хвилину, пропустили випад суперника: Циганков утратив м’яч, Мудрик увійшов у середину, що він добре робить, і я про це говорив – потрібно було підстрахування партнерів. У першому таймі ми чудово справлялися з цими проходами Мудрика, а в другому – відпустили, і він забив. Одразу прийшла й червона картка, після якої був третій м’яч. Теж на тлі наших помилок: була довга передача, яку мав і наш воротар прочитати, і захисник. Помилки призводять до голів, а голи – це перемоги. Усі ці помилки для мене є незрозумілими. Як Забарний міг так обробити цей м’яч і діяти таким чином в епізоді, де нічого небезпечного не було і треба було зіграти просто, а він відпустив цей м’яч? Але, напевно, могли судді й жовтою карткою обмежитись, адже був наш гравець трохи нижче. Суперник скористався цим шансом, і вилучення відбулося. Після другого забитого м’яча «Шахтар» контролював перебіг матчу. Ми ж метушилися, квапились, плюс були в меншості, і я не бачив упевненості в діях моїх підопічних.

– Наступний матч – із «Металістом». Чи зможе команда підійти до гри в оптимальному стані і як налаштовуватимете гравців?
– Потрібно буде зробити деякі заміни. Завтра знову рано-вранці виїжджаємо до Києва. Треба буде після приїзду спробувати випустити свіжіших гравців і провести хоча б один тренувальний день. Адже ми не тренуємось, а лише катаємось. Буяльського, Циганкова та Сидорчука я взагалі звільнив на два дні від тренувань. Окрім відновлювальних заходів у нас відсутні й планові тренування, що підтримують команду в гарних кондиціях. Сподіваюся, до четверга хлопці відновляться. Будуть і зміни – свіжіші гравці вийдуть у стартовому складі. Забарний у кожному разі не грає.

– Пане Луческу, скажіть, чому не грають новачки Лонвейк і Перріс, а також Діалло? Це атакувальні гравці, а «Динамо» сьогодні необхідно було відіграватись, однак вони не вийшли навіть на заміну.
– Я їх бачу щодня на тренуваннях. Справа в тому, що тренування здебільшого проводяться із запасними – тими, хто мало грав або взагалі не грав. Наразі вони не готові грати. Їм треба познайомитися з командою, вони мають знати наших футболістів. А робити експерименти з гравцями, які приходять, протягом кількох днів – це складно. Вони повинні адаптуватись до команди, а команда має адаптуватися до них.

– Що ви говорите футболістам після таких матчів?
– Я підбадьорюю своїх гравців і намагаюся підняти їхній моральний дух, адже складно в таких ситуаціях. Треба й стати на місце гравців, команд, які постійно змінюють поля, готелі, країни. Ці проблеми позначаються на стані. Не можу сказати, що суперники в програних нами матчах домінували і мали велику перевагу. Перевага – забиті голи суперників, які ставалися після індивідуальних помилок одного-двох наших гравців. Знов-таки, нічого зараз не зміниться, адже ті самі умови будуть – ті ж переїзди, ті ж автобуси й літаки. Складно в такій ситуації зберегти концентрацію, зберегти моральний стан. Тим паче коли йдуть невдалі матчі. Моя думка, що все змінилося після вильоту з Ліги чемпіонів, після програшу «Бенфіці». Було спустошення, невдачі пішли чергою, наче щось порвалося в нашій грі. Незалежно від суперника чогось бракувало. Проте ми однаково не поступалися. Повторюся, деталі вирішували підсумок матчу, якісь індивідуальні помилки, що призводили до цих поразок. Те саме стосується сьогоднішньої гри. Слід психологічно зараз підбадьорити хлопців. Є наступна зустріч у четвер, є гра в неділю. Їдемо додому, до Києва, де команда краще підготується в психологічному плані до цих матчів.

– Які слова пролунали в роздягальні від Ігоря та Григорія Суркісів?
– Що в роздягальні відбувається – це наші внутрішні справи. Усе лишається в колективі.

Нагадаємо, що «Динамо» поступилося «Шахтарю» – 1:3.

Новини партнерів

Комментарии: