“РБ Лейпциг” – “Шахтар”. Передматчева прес-конференція Марко Розе. Ліга чемпіонів

Головний тренер німецького «Лейпцигу» Марко Розе на передматчевій прес-конференції поділився своїми очікуваннями від поєдинку 6-го туру групового етапу Ліги чемпіонів із донецьким «Шахтарем», повідомляє офіційний сайт «гірників».

Фото – офіційний сайт ФК “Шахтар”

– Якою є кадрова ситуація в команді?
– Амаду Гайдара поновив тренування і прилетів з нами, однак у завтрашній грі він не братиме участі. При цьому ми розраховуємо на Яніса Бласвіха, який готовий нам допомогти. І це для нас дуже важливо. Сімакан також був сьогодні на тренуванні й дістав «зелене світло».

– Вас іще не було в команді, коли «Лейпциг» грав перший матч із «Шахтарем». Якої ви думки про суперника та чого чекаєте від завтрашньої зустрічі?
– Я вже мав досвід гри проти «Шахтаря» два роки тому. Але наразі склад команди змінився. Я вважаю, що команда відмінна: багато сміливості, багато працездатності, чудові захисники. А такі гравці, як Мудрик і Степаненко, дуже вирізняються і є тими, що спрямовують.

– Вам завтра достатньо не програти. Чи будете вдоволені нічиєю?
– Грати на нічию ніколи не може бути розумним рішенням. Ми знаємо, проти кого граємо, знаємо, що наш суперник грає за свою країну і робить це дуже якісно. Однак ми прагнемо продемонструвати гарний футбол і налаштовані на перемогу.

– Що думаєте про ситуацію в Україні й становище «Шахтаря»?
– Я вже говорив про ситуацію в Україні, а саме про війну. Звичайно, це важко для «Шахтаря» – бути так далеко від дому і долати все це. Але я більше нічого не можу сказати щодо цієї теми. Єдине, що ми можемо, – підтримувати Україну. Гадаю, люди в Німеччині підтримують саме Україну. Певно, це складна емоційна ситуація і це важко переживати, надто хлопцям на полі, які представляють свою країну. Проте що ми ще можемо робити, крім як виходити на поле, грати у футбол і продовжувати жити нормальним життям. Хоч воно і не є нормальним.

Нагадаємо, що зустріч “Лейпциг” – “Шахтар” відбудеться 2 листопада. Початок – о 19:45 за київським часом.

Новини партнерів

Комментарии: