Йозеф БЛАТТЕР: “ЧС-2022 планувався в США, але Платіні обрав Катар на прохання президента Франції”

Колишній президент ФІФА Йозеф Блаттер розповів, що чемпіонат світу 2022 року мав пройти в США, проте глава УЄФА Мішель Платіні віддав свій голос за Катар на прохання президента Франції. Пізніше стало відомо, що Катар купив у Франції винищувачі на кілька десятків мільярдів доларів.

Embed from Getty Images

«Катар – це дуже маленька країна. Футбол та чемпіонат світу надто масштабні для цієї держави. Вибір Катару був помилкою. Ми домовилися у виконкомі, що Росія проводитиме чемпіонат світу з футболу у 2018 році, а США – у 2022 році. Це було б жестом світу, якби два давні політичні супротивники по черзі організували мундіалі.

Але за тиждень до вирішального конгресу ФІФА Платіні зателефонував мені і сказав, що наш план не буде реалізований. Мішель був запрошений до палацу президента Саркозі, який напередодні провів обід із наслідним принцом Катару. Саркозі попросив Платіні: «Спробуйте зробити щось для Катару, коли обиратиметься господар чемпіонату світу».

Платіні поставив мені запитання, що б зробив я, якби мій президент попросив мене про щось. Але я відповів, що ніколи про це не замислювався, адже у Швейцарії немає президента. Загалом саме так і вийшло: завдяки голосам Платіні ЧС дістався Катару, а не США. Зрозуміло, йшлося і про гроші. За півроку Катар купив у Франції винищувачі на $14,6 млрд», — наводить слова Блаттера Voetbal International.

Джерело – «Чемпіонат.com»

Новини партнерів

Комментарии: