Символічна збірна другого туру ЧС-2022

Уже стартували заключні матчі групової стадії плей-оф, проте не забуваємо відзначити тих, хто яскраво провів другий тур ЧС-2022. Чергова символічна збірна пройденого раунду, яка, здається, видалася більш контроверсійною, ніж попередня.

Embed from Getty Images

Голкіпер: Войцех Щенсний (Польща)

Своїй довгоочікуваній перемозі на ЧС Польща може завдячувати двом людям – перший з них Войцех Щенсний, який зробив подвійний сейв після пенальті Саудівської Аравії за рахунку 1:0. Окрім цього, голкіпер часто рятував команду у другому таймі, коли тиск суперника став просто неймовірним.

Лівий захисник: Первіс Еступіньян (Еквадор)

Нехай Еквадор вже покинув турнір після перший матчів третього туру, однак як мінімум виступами Валенсії та Еступіньяна у протистоянні з Нідерландами збірна запам’ятається. Якщо Еннер гарантував небезпеку в атаці, то Первіс був надійним у захисті та навіть загострював на чужій половині поля.

Центральний захисник: Тіагу Сілва (Бразилія)

Один з двох дідусів цієї збірної – Тіагу Сілва у свої 38 видав неймовірний матч проти швейцарців, які боролися аж до 83-ї хвилини. Загалом бразильці на ЧС ще не пропускали, а центрбек «Челсі» провів на полі усі 180 хвилин.

Центральний захисник: Пепе (Португалія)

Інша неочікувана кандидатура – 39-річний Пепе. Він взагалі потрапив в основний склад лише через травму Данілу Перейри, але одразу виправдав довіру Сантуша, який цілком міг обрати й молодого Антоніу Сілва. Пепе нічого не дозволив зробити Нуньєсу та Кавані, а португальці здобули другу поспіль перемогу на вихід в плей-оф.

Правий захисник: Кейшер Фуллер (Коста-Рика)

Якщо когось і відзначати у складі костариканців, то точно не гравців атаки, які завдали лише 0 ударів у площину воріт суперників в стартових двох турах. З цим впорався правий фулбек команди, який приніс перемогу над Японією.

Опорний півзахисник: Каземіро (Бразилія)

Герой Бразилії у матчі зі Швейцарією разом з Сілвою. Тут важливий не лише його крутий переможний гол, але й обсяг роботи у центрі поля, коли його команда бігла великими силами вперед у сподіваннях вирвати 3 очки.

Центральний півзахисник: Мохаммед Кудус (Гана)

Центральною фігурою у божевільному матчі Гани та Південної Кореї став Кудус з «Аякса». Конкуренцію йому міг скласти нападник корейців, який відзначився дублем, але представник Азії завершив матч поразкою, а африканці зберегли шанси на плей-оф перед культовим протистоянням з Уругваєм.

Атакувальний півзахисник: Бруну Фернандеш (Португалія)

Єдиний футболіст, який вдруге поспіль потрапляє у символічні збірну. До дубля з асистів у матчі з Ганою, капітан «МЮ» додав ще й дубль з голів проти Уругваю. Нехай перший момент залишається суперечливим, однак вклад Бруну в звитягу португальців очевидний.

Нападник: Кілліан Мбаппе (Франція)

Герой важкої зустрічі з Данією – завдяки Кіліану французи здобули другу перемогу та нарешті зламали «традицію» чемпіонів, які не виходять з групи на наступних чемпіонатах світу.

Нападник: Андрей Крамарич (Хорватія)

Крамарич запам’ятався не лише дублем у вольовій перемозі над Канадою, а ще й тим, як відповів тренеру суперника – той перед грою заявляв, що його підопічні збираються «жахнути» хорватів. Андрей залишив своїй збірній шанси на плей-оф, а собі одну з найтоповіших цитат цього ЧС.

Нападник: Роберт Левандовський (Польща)

Так, всі очікували побачити тут Мессі – але ні. Він провів надто слабкий перший тайм та ввімкнувся в гру вже після свого забитого голу, а от Левандовський весь матч створював проблеми Саудівській Аравії та відзначився голом+асистом.

Новини партнерів

Комментарии: