Польща – Аргентина. “Альбіселесте” впевнено забирає першу сходинку, поляки – другі. Чемпіонат Світу. Група С.

Для обох збірних заключний матч групового етапу ЧС-2022, по суті, був першим раундом плей-оф. Ставки були надвисокими: з одного боку, Аргентині вкрай необхідна була перемога, адже навіть у випадку нічиї команда Скалоні могла за деяких розкладів вилетіти з групи. Такий результат для команди Мессі, звісно, вважався би провалом. З іншого – полякам бажано було б зберегти перше місце у квартеті, адже у друга команда групи виходила у 1/8 на збірну Франції. Ну й сам факт того, що команда Міхневича ще не гарантувала собі плей-оф, теж додавав мотивації полякам.

Скалоні після Мексики зробив в основі чимало змін: Моліна та Ромеро в лінії оборони, Фернандес у середині поля, Альварес у групі атаки. Вперше за чемпіонат матч у старті не розпочинав Лаутаро Мартінес. Міхневич, у свою чергу, після переможної гри з Саудівською Аравією зробив лише одну заміну у стартовому складі: Свідерськи вийшов зі стартових хвилин замість Міліка.

Польща — Аргентина 0:2
Голи: Мак Аллістер, 46, Альварес, 67

На 39-й хвилині Ліонель Мессі (Аргентина) не забив пенальті (воротар).

Польща: Щесни — Кеш, Глік, Ківьор, Берешинські — Белік (Шиманські, 62), Криховяк — Зелінські, Свідерські (Камінські, 46), Франковські (Скураш, 46) — Левандовські.

Аргентина: Е. Мартінес — Моліна, Ромеро, Отаменді, Акунья (Тальяфіко, 58) — Мак Аллістер (Альмада, 84), де Пауль, Фернандес (Песселья, 79) — Ді Марія (Паредес, 59), Мессі, Альварес (Лаутаро Мартінес, 79).

Попередження: Крихов’як — Акунья.

Embed from Getty Images

Аргентина активно почала зустріч, з перших же хвилин забравши мʼяч собі. Поляки намагались відповідати, але з плином часу «альбіселесте» лише нарощували тиск. Уже незабаром Щесни довелося вступити в гру, відбиваючи удар Мессі у ближній кут. М’яч постійно стрибав до штрафного майданчика наших сусідів з усіх боків. Але Польща самовіддано відбивалась.

Латиноамериканці мали декілька гарних можливостей, аби відкрити рахунок. Альварес не зумів завершити в центрі штрафного простріл захисника з лівого флангу, але мʼяч дістався Акуньї, який небезпечно пробивав повз дальню стійку. Також Альварес з лівого флангу штрафного пробивав по воротам суперника, але голкіпер поляків зіграв надійно. Ну а вишенькою на торті безгольового першого тайму стало пенальті – під кінець тайму Щесни на виході влучив рукою по обличчю Мессі, і арбітр, передивившись відеоповтор, покарав поляків одинадцятиметровим. Втім, покарати не зумів сам постраждалий: Мессі с пенальті пробив у правий кут, але Щесни у неймовірному стрибку парирував уже другий підряд удар з точки на цьому Мундіалі.

Втім, одразу ж після перерви аргентинці таки змусили польську фортецю рухнути. Здавалося, нічим не примітна атака правим флангом завершилась прострілом від Моліни, який більярдним ударом у дальній кут завершив Мак Аллістер. Польша одразу ж зуміла відповісти доволі небезпечним моментом – після подачі Зелінські Глік з другого поверху пробив поруч зі стійкою. Втім, «альбіселесте» продовжили домінувати, і другий гол не змусив себе довго чекати: Альварес отримав передвачу від Енцо Фернандеса, і з входу до лівого флангу штрафного поклав м’яч у дальній верхній кут.

Embed from Getty Images

У паралельній грі Мексика з таким же рахунком перегравала Саудівську Аравію, що означало лише одне – мексиканці та поляки повністю зрівнялись за очками та різницею забитих та пропущенних. Тому доля другої путівки в плей-оф просто висіла на волосині. Аргентина продовжувала генерувати моменти, але полякам по справжньому щастило: Мессі, Альварес, Лаутаро, Тальяфіко – до кінця матчу всі вони мали більш ніж реальні моменти для того, щоб відправити команду Міхневича додому, але рахунок, на щастя, не змінився. Ну а в іншому матчі саудівці таки відквитали один гол, чим таки схилили шальки терезів на користь наших сусідів.

Аргентина впевнено обігрує Польщу, і з першого місця виходить у 1/8 фіналу, де їх чекає Австралія – суперник, у матчі з яким команда Скалоні є явним фаворитом. Поляки ж завдяки кращій різниці голів виходять у плей-оф з другого місця на збірну Франції.

Новини партнерів

Комментарии: