Японія – Іспанія. «Самураї» сенсаційно перемагають іспанців, і виходять в плей-оф з першого місця. ЧС-2022. Група Е

Збірна Іспанії майже гарантувала собі вихід до 1/8 фіналу перед звітною грою. Перше місце в групі команді Луїса Енріке забезпечувала навіть нічия у заключному поєдинку, але її було замало для японців – одного набраного очка в останньому турі не вистачало для виходу в плей-оф за умови перемоги надмотивованої Німеччини над Коста-Рикою мінімум у два м’ячі. Тому за грою було вкрай цікаво спостерігати – чи не принесе квартет Е футбольним глядачам ще однією гучної сенсації?

Енріке знову зробив декілька змін у стартовому складі своєї команди. Так, на лівому фланзі захисту вийшов молодий барселонець Бальде, а на правому крилі атаки Ніко Уільямс замінив Торреса. Моріясу ж, після невдалої гри з Коста Рикою, випустив Танігучі у лінії захисту, і Маеду з Кубо у атаці.

Японія — Іспанія 2:1
Голи: Доан, 48, Танака, 51 — Мората, 11

Японія: Гонда — Ітакура, Йосіда, Танігучі — Д. Іто, Моріта, Танака (Ендо, 87), Нагатомо (Мітомо, 46) — Камада (Томіясу, 69), Маеда (Асано, 61), Кубо (Доан, 46).

Іспанія: Сімон — Аспілікуета (Карвахаль, 46), Родрі, П. Торрес, Бальде (Альба, 68) — Гаві (Фаті, 68), Бускетс, Педрі — Вільямс (Торрес, 57), Мората (Асенсіо, 57), Ольмо.

Попередження: Ітакура, Танігучі, Йосіда.

Embed from Getty Images

Очікувано іспанці з самого початку забрали собі мʼяч, проте японці не цуралися контратакувати. Спершу Бускетс пробив вище воріт із середньої дистанції, а японці відповіли ударом Дзюня Іто після входу до штрафного майданчика, який пройшов пору зі стійкою. Втім, незабаром «Фурія Роха» зуміла знайти шпарину у захисних барикадах азіатів, та доволі швидко відкрила рахунок. Аспілікуета зробив подачу з правого напівфланга, а Мората відкрився на дальній стійці і з ближньої дистанції головою увігнав м’яч у сітку.

Альваро був активний, і через деякий час міг оформлювати дубль – форвард Атлетіко отримав м’яч на правому фланзі штрафного майданчика і різко пробив низом, проте Гонда зіграв добре. Японія мало створювала гостроти на половині поля іспанців, проте «самураї» непогано пресингували підопічних Енріке, завдяки чому фавориту було нелегко розпочинати свої атаки. Проте до перерви рахунок залишився незмінним.

А ось вже після виходу команд на другий тайм почались веселощі. Спочатку неймовірний удар вдався Доану: добре у команди Моріясу спрацював пресинг на чужій половині поля, Ріцу підібрав м’яч, підпрацював і хльостко пробив з дальньої дистанції. Але не менш неочікуваним стало те, що через декілька хвилин «самураї» вже вели в рахунку! Танака заніс м’яч за лінію воріт після того, як за простріл Доана з правого флангу на дальній стійці зачепився Мітома. Здалося, що зачепився він за нього вже за лицьовою, але з допомогою ВАР арбітр гол зарахував.

Embed from Getty Images

Іспанія після такого шоку очікувано тотально оволоділа м’ячем та ініціативою, проте команді Енріке не вдавалося створити суттєвих гольових моментів. «Фурія» весь другий тайм просто не могла подолати стіну захисників Японії. Небезпеку зуміли створити у воріт азіатів лише в кінці поєдинку. Спочатку за рахунок далекого удару Іспанія загострила ситуацію: Асенсіо сильно пробив, Гонда відбив перед собою, але захисники не дозволили статися добиванню. А вже у наступній атаці Ольмо з Ферраном класно зіграли у стіночку, проте удар Дані впевнено забрав до своїх рук голкіпер.

Фінальний свисток подарував масу емоцій нейтральним футбольним вболівальникам, що вже казати про тих, хто вболівав за «самураїв»! Японія неймовірним чином обігрує ще одного фаворита квартету, і з першого місця виходить у 1/8 фіналу Мундіалю! Іспанії дуже сильно допомагають сім забитих мʼячів у ворота Коста-Рики – завдяки кращій різниці команда Енріке залишає за бортом турніру збірну Німеччини.

Новини партнерів

Комментарии: