Флік висловився про рівень збірної Німеччини після вильоту з ЧС-2022

Головний тренер збірної Німеччини Ханс-Дітер Флік резюмував матч із Коста-Рікою (4:2), після якого його команда завершила виступ на чемпіонаті світу в Катарі, не вийшовши з групи, і відповів на запитання про ключові завдання німецького футболу.

Embed from Getty Images

«Дуже розчаровані. У нас було 16 моментів у матчі з Коста-Рікою. На жаль, ми не змогли досягти хорошого результату в першому таймі, хоча мали забити три-чотири голи. Це б вплинуло на гру, проте ми цього не зробили. Я був дуже злий і сказав про цю команду. Так, у результаті виконали свій обов’язок, перемогли, але могли виступити краще.

Причини вильоту та коментар про поразку Іспанії? Я ніколи не дивлюсь на інші команди. Нашому вильоту сприяла сума наших ігор на чемпіонаті світу. І це лише наша вина. Дивимося лише на себе. Я переконаний, що ми мали достатньо шансів забити, в тій же кінцівці гри з Іспанією. З Коста-Рикою ми зробили суперника сильним завдяки власним неуважності та помилкам.

Рівень збірної? Ми маємо футболістів, які грають за топ-клуби. Але для майбутнього німецького футболу також важливо, щоб у тренувальному процесі був дещо інший підхід. Ми роками говоримо про «дев’ятку», нападників, які нам потрібні. Про інші позиції, про крайніх захисників. Багато про що. Що завжди відрізняло німецький футбол? Те, що ми завжди вміли захищатись. Все це важливі елементи, які нам потрібні вже на молодіжному рівні. Важливими є основи. Іспанія сьогодні хоч і програла, але це команда, яка має все, – вони тактично добре навчені, у них відмінна освіта, вони здорово поводяться з м’ячем. У наступні 10 років надзвичайно важливо, щоб ми зробили правильні кроки», – наводить слова Фліка Kicker.

Джерело – «Чемпіонат.com»

Новини партнерів

Комментарии: