Португалія – Швейцарія. Команда Сантуша виходить в ¼, познущавшись над швейцарцями. ЧС-2022. 1/8 фіналу

Заключний поєдинок 1/8 Чемпіонату Світу мав остаточно сформувати всі чвертьфінальні пари – залишалося лише збірній Марокко, яка сенсаційно пройшла іспанців, дізнатися, с ким доведеться боротися за путівку у півфінал – з Португалією чи з Швейцарією. Фаворитом, звісно, виступала команда Сантуша, але, як ми вже знаємо, на цьому Мундіалі трапитися може все що завгодно.

Тренер португальців неочікувано залишив на лавці Роналду – вочевидь, керманичу не сподобалась поведінка ветерана після заміни у останній грі. Замість Кріштіану у атаці Португалії вийшов Гонсалу Рамуш. У швейцарців під питанням була участь у матчі Зоммера, втім голкіпер зумів набрати необхідні кондиції, і вийшов у старті своєї команди.

Португалія — Швейцарія 6:1
Голи: Рамуш, 17, 50, 67, Пепе, 33, Геррейру, 55, Леау, 90+2 — Аканджі, 58

Португалія: Кошта — Далот, Діаш, Пепе, Геррейру — Б. Сілва (Невеш, 81), Карвалью, Отавіо (Вітінья, 74) — Фернандеш, Рамуш (Роналду, 73), Феліш (Орта, 74).

Швейцарія: Зоммер — Фернандес, Аканджі, Шер (Кемерт, 46), Родрігес — Фройлер (Сеферович, 54), Джака — Шакірі, Соу (Закарія, 54), Варгас (Окафор, 66) — Емболо (Яшарі, 89).

Попередження: Шер, Кемерт

Embed from Getty Images

Гра на стадіоні Лусаїл Айконік почалась доволі жваво – Португалія, звісно, володіла ініціативою, але «крестоносці» не цуралися контратакувати, хоч до гостроти й не доходило. А ось номінальні господарі були більш успішними у своїх атакуючих діях, і незабаром Рамуш продемонстрував, чому саме він вийшов сьогодні замість Роналду – Феліш чудово доставив м’яч Гонсалу, центрфорвард розвернувся під носом у Шера і лівою ногою вбив у ближню дев’ятку з незручного кута.

Забитий гол придав португальцям ще більшої впевненості: Отавіо та Рамуш могли зміцнювати перевагу своєї команди, але Зоммер грав надійно. Швейцарія мала свій шанс – Шакірі потужним постріл зі штрафного в центральній зоні послав мʼяч поруч з правою стійкою. Але Португалія виглядала впевненіше, і незабаром оформила друге взяття воріт – Пепе головою завершив подачу кутового з правого флангу від Фернандеша з межі воротарського майданчику. Підопічні Сантуша могли забивати ще, але до відходу у роздягальні рахунок лишився незмінним.

Втім, Португалія вирішила не зупинятися на досягнутому, і продовжила знищувати свого суперника. Десяти хвилин другого тайму команді вистачило, щоб забити ще двічі: спочатку Рамуш ударом в дотик відправив мʼяч поміж ніг Зоммеру з передачі Далота, а згодом серія хороших передач призвела до того, що Геррейру увірвався в розріджену штрафну ліворуч від центру і ударом з підйому увігнав м’яч під поперечину. Але Швейцарія швидко зуміла відіграти один гол – м’яч пролетів над воротарською внаслідок навісу з кутового і дійшов до дальньої стійки, де Аканджі заніс круглого в порожню рамку.

Embed from Getty Images

Але на хід гри гол швейцарців ніяк вплинути не зумів – Португалія продовжувала знижувати суперника, і пʼятий гол не змусив себе довго чекати. І знову Рамуш: нападник вибіг віч-на-віч із Зоммером завдяки чудовому поздовжньому пасу Феліша і витончено направив м’яч у дальній нижній кут, перекинувши воротаря. Блискучий хет-трик Гонсалу на очах у Кріштіану Роналду, який через декілька хвилин замінив на полі саме героя зустрічі. Кріш також зумів відправити круглого у ворота бідолашного Зоммера, але цей гол не було зараховано через офсайд. А що Швейцарія? Команда Якіна мала декілька шансів забити, але удари Емболо та Джаки виявилися неточними. В принципі, це було все. Ну а португальці в компенсований час вкинули ще – Леау проник у штрафний з лівого краю і виконав чудовий удар з правої – м’яч залетів точно під дальню стійку.

Португалія, надвпевнено перемагаючи швейцарців, виходить до ¼ фіналу ЧС, де суперником команди Сантуша стане Марокко. Напевне, можна сказати, що серед всіх чвертьфіналістів португальцям найбільше пощастило з суперником, втім ми збрешемо, якщо скажемо що це не заслужено – дуже вже вражаючу гру показали сьогодні «європейські бразильці».

Новини партнерів

Комментарии: