Англія – Франція. «Ле Бле» у прагматичному стилі виходять у півфінал. Чемпіонат Світу. ¼ фіналу.

У самому статусному матчі плей-офф сьогодні визначався останній півфіналіст Чемпіонату Світу в Катарі. Чинний чемпіон проти фіналіста останнього Євро – вивіска, цілком гідна фіналу. Проте, одна з команд була змушена залишати турнір уже на стадії чвертьфіналу. Ані Дешам, ані Саутгейт не зуміли здивувати глядачів сюрпризами у стартових складах своїх команд – на полі зʼявилися найсильніші виконавці.

Англія — Франція 1:2
Голи:  Кейн, 54 (пен.) — Тчуамені, 17, Жиру, 78

На 84-й хвилині Гаррі Кейн (Англія) не забив пенальті (промах).

Англія: Пікфорд — Вокер, Стоунз (Гріліш, 90+8), Магвайр, Шоу — Гендерсон (Маунт, 80), Райс, Беллінгем — Сака (Стерлінг, 80), Кейн, Фоден (Рашфорд, 85).

Франція: Льоріс — Кунде, Варан, Упамекано, Т. Ернандес — Тчуамені, Рабьо — Дембеле (Коман, 80), Грізманн, Мбаппе — Жиру.

Попередження: Магвайр — Грізманн, Дембеле, Т. Ернандес

Embed from Getty Images

Матч почався у доволі рівній боротьбі – Франція булі трохи наполегливіша, але «Три Леви» відповідали непоганим пресингом, з-за чого «Ле Бле» часом було нелегко розпочинати свої атаки. Тим не менш, чинні чемпіони створювали моменти: після низької подачі Дембеле Жиру примудрився у боротьбі головою пробити у площину воріт, але мʼяч прилетів у руки Льорісу. Другий же момент підопічних Дешама завершився взяттям воріт – здавалося, атака Англії завершилася фолом на Сака, але арбітр дав продовжити гру, і французький контрвипад завершився відмінним дальнім ударом Тчуамені у лівий кут воріт Пікфорда.

Англія відповіла моментом Кейна – Харрі класно розібрався з Упамекано, але вчасно скоротивший дистанцію Льоріс нівелював загрозу. Був ще момент з падінням Кейна у штрафному майданчику французів, коли Упамекано заплів ноги форварду «Трьох левів», але суддя чомусь вирішив не призначати пенальті. В цілому команда Саутгейта після пропущеного голу заволоділа ініціативою, і здорово притиснула опонента, але їхня облога до кінця тайму не призвела до чогось суттєвого.

Проте тиск Англії не зупинився і після перерви – Льоріс потягнув класний дальній постріл від Беллінгема із-під поперечини. Ну а через декілька хвилин англійці таки були винагороджені за свої старання, коли Тчуамені збив Саку на лівому фланзі штрафного, і арбітр, не вагаючись, призначив одинадцятиметровий. Кейн потужним ударом розвів м’яч і Льоріса по різних кутах.

Французи одразу ввімкнулись, і ледве не вийшли вперед – Жиру вивів на ударну позицію Рабьо, проте після удару Адрієна свою команду врятував Пікфорд. Пішла відкрита гра на зустрічних курсах, в якій трішки краще виглядали «родоначальники». Найкращий момент був у Магвайра – Харрі виграв другий поверх після подачі Хендерсона, але мʼяч облизнув стійку із зовнішнього боку. Втім, стало замітно, що англійцям все важче було справлятися з Жиру – спочатку удар Олівʼє в неймовірному стрибку відбив Пікфорд, але уже в наступній атаці безсилим був і він. Грізманн із лівого флангу віддав подачу на Жиру на ближню, і форвард французів вивів свою команду вперед.

Embed from Getty Images

Доля надала англійцям найкращий шанс відігратися, який тільки можна було уявити – Тео штовхнув у спину Маунта під час закидання до центру штрафного, і після перегляду ВАР арбітр вказав на позначку. До неї вдруге у матчі підійшов Кейн, але на цей раз Харрі запустив мʼяч над воротами. У Англії був ще час для того щоб відігратися, проте французи впевнено тримали оборону. Останнім шансом був штрафний уже в кінцівці доданого часу, проте Рашфорд пробив у якихось сантиметрах від поперечини.

Англія залишила приємне враження сьогодні, проте залишила турнір – Франція зіграла у притаманному для себе прагматичному стилі, і здобула путівку у півфінал, де зустрінеться зі збірною Марокко. Команда Дешама є очевидним фаворитом не тільки свого півфінального матчу, а й, здається, усього турніру. І вже незабаром ми все дізнаємося – на Мундіалі залишилося лише чотири зустрічі.

Новини партнерів